Levica v Kopru najprej prisluhnila italijanski narodni skupnosti

Predstavniki koprske Levice na čelu z županskim kandidatom Alanom Medvešem so niz dogodkov Levica posluša danes začeli z neformalnim pogovorom s predstavniki italijanske samoupravne narodne skupnosti. Kot je poudaril Medveš, se je treba pogovarjati z vsemi prebivalci Kopra, pri čemer je italijanska skupnosti integralni del lokalne skupnosti.

Predstavniki koprske Levice na čelu z županskim kandidatom 
Alanom Medvešem so niz dogodkov Levica posluša danes začeli z 
neformalnim pogovorom s predstavniki italijanske samoupravne 
narodne skupnosti.  Foto: STA
Predstavniki koprske Levice na čelu z županskim kandidatom Alanom Medvešem so niz dogodkov Levica posluša danes začeli z neformalnim pogovorom s predstavniki italijanske samoupravne narodne skupnosti.  Foto: STA

KOPER > Kot je ob robu današnjega dogodka za STA spomnil Medveš, so se že v času kampanje za državnozborske volitve srečevali tudi z italijansko narodno skupnostjo in ta trend zdaj nadaljujejo tudi na lokalni ravni.

"Če želimo vzpostaviti občino za vse, ne le za peščico, se je treba pogovarjati z vsemi prebivalci in italijanska skupnost je integralni del lokalne skupnosti. Z njimi je potrebno voditi dialog, tako kot z vsemi ostalimi," je dodal Medveš, preden se je še z nekaterimi strankinimi kandidati za občinski svet namenil prisluhniti "njihovim problemom, izzivom in potrebam za prihodnji mandat".

Na listi Levice za občinski svet so sicer kar trije predstavniki narodne skupnosti, vključno z Medvešem. "Verjamemo v multikulturalnost, v družbo, ki integrira vse skupnosti, ne samo slovensko in italijansko," je pojasnil županski kandidat, ki se bo do izteka kampanje skušal srečati še z drugimi skupnostmi, ki so prisotne v Kopru.

V sklopu akcije Levica posluša bodo že v soboto s stojnico prisotni na koprski tržnici, čeprav lokalna skupnost trenutno zavlačuje z izdajo odločbe za uporabo javne površine, je navedel Medveš. Zatem pa bodo v nedeljo z "Levica-mobilom" obiskali tudi koprsko podeželje.


Najbolj brano