Zrinjski je nepredvidljiv

Nadaljuje se tekmovanje v drugi regionalni košarkarski ligi, kjer je po šestih krogih Sixt Primorska sama na vrhu, drevi ob 18. uri pa bo gostovala v Mostarju.

Košarkarji Primorske (v rumenih dresih) bodo v Mostarju skušali 
pozabiti na zadnji visok poraz v prvenstvu z Olimpijo. Foto: Tomaž Primožič/FPA
Košarkarji Primorske (v rumenih dresih) bodo v Mostarju skušali pozabiti na zadnji visok poraz v prvenstvu z Olimpijo. Foto: Tomaž Primožič/FPA

KOPER > Medtem ko v elitni ligi ABA slovenskima predstavnikoma ne cvetijo rožice - oba sta na dnu letvice - je v drugi ligi položaj drugačen, saj je na prvem mestu koprska Sixt Primorska. To seveda še ne pomeni ničesar, saj na koncu ne napreduje vodilna ekipa, temveč se bodo najboljši štirje klubi pomerili za edino vstopnico, ki odpira vrata elite.

Koprsko moštvo se je na pot v Hercegovino odpravilo včeraj zgodaj zjutraj. V 7. krogu tekmovanja gostujejo v Mostarju, kjer se bodo ob 18. uri pomerili z Zrinjskim.

V pokalu primorski derbi

V soboto se bosta v drugi SKL v primorskem obračunu pomerila Portorož in Plama pur, oba tekmeca pa čakata še dve medsebojni tekmi v okviru 4. kroga pokala Spar. Tako je določil včerajšnji žreb. Prva tekma bo 13. novembra v Ilirski Bistrici. Mesarija Prunk je znova dobila tekmeca iz druge SKL, tokrat bodo skušali izločiti LTH Castings iz Škofje Loke. Ostali pari so: Troti : Helios Suns, Terme Olimia : Ljubljana, Litija : Brinox Medvode, Celje : Šentjur in Ilirija : Šenčur Ggd.

Ekipa iz hrvaškega dela BiH si je minulo sezono zagotovila prvi državni naslov, v drugi regionalni ligi pa je igrala že lani. Letos jim v tem tekmovanju ne gre od rok, vendar pa so edino zmago iztržili proti enemu od favoritov lige. Na domačem parketu so s 93:87 premagali favorizirani MZT iz Skopja. Daleč najboljši posameznik Zrinjskega na dosedanjih tekmah je bil Marko Ramljak. Krilni košarkar v povprečju dosega po 14,3 točke, 6,5 skoka, 3,7 podaje in 1,5 pridobljene žoge na tekmo. Še posebej se je izkazal na omenjeni tekmi z Makedonci, ki jim je nasul kar 35 točk. S povprečnim statističnim indeksom 19,3 je trenutno peti najbolje ocenjeni košarkar tekmovanja, medtem ko na samem vrhu iste lestvice še vedno vztraja košarkar Sixta Marko Jagodić-Kuridža (25,2). Trener Jurica Golemac ima na voljo popolno ekipo, saj je ozdravel Marijan Čakarun, ki je izpustil zadnji dve tekmi. “Zrinjski je zelo izkušena in disciplinirana ekipa. Iz tekme v tekmo se dvigujejo, njihova ekipa je zdaj popolna. V Mostarju je vedno težko igrati, za uspeh pa bomo morali odigrati po najboljših močeh. Še posebej bomo morali biti dobri v obrambi, v napadu pa nato igrati pametno,” poudarja koprski trener.

Samo Udrih prevzel Košev podmladek

Za novega vodjo mladinskega pogona ŠD Koš Primorska je vodstvo kluba tudi uradno imenovalo Sama Udriha. Starejši izmed košarkarskih bratov Udrih je po koncu sezone 2016/17, ki jo je preživel v dresu drugoligaša iz Celja, končal aktivno igralsko športno pot, igral je tudi v Franciji, Izraelu, Italiji, Španiji, Grčiji in na Slovaškem. V dresu slovenske izbrane vrste je dvakrat nastopil na evropskem (2009 in 2011) ter enkrat na svetovnem (2010) prvenstvu. Skupaj je zbral 27 uradnih nastopov. Udrih bo zamenjal Mira Alilovića, s katerim se je klub uradno razšel sporazumno.


Najbolj brano