Za uspešno in varno občino

Občina Cerkno v zadnjih letih beleži upad perspektivnih delovnih mest za mlade, kar posledično vodi do odhajanja predvsem mladih in sposobnih kadrov. Socialni demokrati bodo to ustavili med drugim s spodbujanjem malega gospodarstva in storitvenih dejavnosti, turizma in podobnim, obljubljajo.

S spodbujanjem  malega gospodarstva in storitvenih  dejavnosti ter 
turizma naj bi zajezili odhajanje predvsem  mladih in  sposobnih 
kadrov. Foto: Saša Dragoš
S spodbujanjem malega gospodarstva in storitvenih dejavnosti ter turizma naj bi zajezili odhajanje predvsem mladih in sposobnih kadrov. Foto: Saša Dragoš

CERKNO > “Aktivno se bomo zavzemali za posodobitev četrte razvojne osi s sodobno cestno povezavo z Gorenjsko in Idrijo do avtocestnega križa v Logatcu in Kranju,” dodajajo.

Med drugim bodo podpirali zagotavljanje neoporečne pitne vode brez kloriranja, kvalitetno odvajanje in čiščenje odpadnih voda v vsej občini, učinkovito rabo energije, visoko kakovost življenja za vse generacije, vključno z gradnjo doma starejših občanov in vrtca, zgradili info center v pri bolnici Franji, ustvarili pogoje za aktivno vključitev mladih v občinske projekte in sodelovanje v lokalnih skupnostih in podobno.


Najbolj brano