Kristjan Brus: Bil bi nepoklicni župan

Kristjan Brus, prekaljeni svetnik in predsednik krajevne skupnosti Ledine, ki za župana kandidira že drugič, bi funkcijo opravljal nepoklicno.

Kristjan Brus Foto: Saša Dragoš
Kristjan Brus Foto: Saša Dragoš

Zato bi za učinkovito izvrševanje nalog občine postavil prav tako nepoklicnega direktorja občinske uprave. Ker je samostojno, mimo sedanje občinske uprave, v Ledine pridobil dodaten oddelek vrtca, očitno zna z državo. Zaradi svojega udejstvovanja v KS pa razume, kako zelo pomembno je prostovoljno delo.

“Župan, podžupan in še direktor so za Idrijo preveč. Jaz bom vsaj eno plačo privarčeval in z več kot sto tisoč evri v štirih letih uresničil en projekt,” obljublja Brus. Možnosti za prihranek vidi v povezovanju zavodov. Skušal bo pospešiti izgradnjo vrtca v Spodnji Idriji.

Napoveduje, da naj bi bilo z njim konec ohlapnih občinskih proračunov, praznih obljub in neenakopravnosti KS. O delu proračuna bodo slednje odločale same. “To pomeni, da bom moral okrepiti komunikacijo in izboljšati informiranost,” se zaveda.

Sedanjo certifikatsko turistično farso bi nadomestil z uresničljivimi nalogami in privlačnimi prireditvami. Odpravil bi birokracijo, ki spremlja razpise za sofinanciranje društvenih dejavnosti, zaradi katere se je nogometni klub Ledine, denimo letos celo odpovedal sofinanciranju.

Relativno mladi Brus se je obdal s še mlajšo ekipo kandidatov za svetnike. Občanom obljubljajo, da bo z njimi konca molka in apatije mladih v osrednjem občinskem telesu odločanja.


Najbolj brano