Teja Jelina: Več mladih in vasi brez podrtij

Kandidatka za briško županjo Teja Jelina prihaja iz Ljubljane, vendar pravi: “V sebi sem našla svoja Brda.” Pokrajina ji je postala dom, ustalila se je na Humu, kjer zdaj dela na moževi kmetiji in nadaljuje družinsko tradicijo pridelave sadja.

Teja Jelina
Teja Jelina 

Zase pravi, da je rada med ljudmi, aktivno je vključena v družbeno življenje Brd. Že dlje časa predseduje vaški skupnosti Hum, zdaj je poleg tega svetnica občine. “Otroci nujno potrebujejo nov prizidek vrtca na Dobrovem ter novo telovadnico,” Jelina pojasnjuje, katerim oprijemljivim naložbam bi dala prednost. Vaškim ter krajevnim skupnostim bi skušala povečati veljavo.

Kot meni kandidatka SDS, bi Brda potrebovala še večjo prepoznavnost od sedanje. Velik pomen pripisuje vlaganju v kmetijstvo in dopolnilne dejavnosti, zaradi zaščite kmetov pa njihovemu združevanju pri načrtovanju razvoja panoge. Podpirala bi krepitev turizma, tistega, usmerjenega v welness storitve. Nujna se ji zdi izdelava strategije, ki bi mlade zadržala v Brdih in privabila nove. S svojo idejo bi ubila dve muhi na en mah: adaptacija starih opuščenih stavb bi mladim dala bivališča in hkrati ohranjala vasi.


Najbolj brano