Robert Gajser: Za višjo kakovost življenja

Robert Gajser je bil v občinskem svetu v tem mandatu med najbolj dejavnimi. Opozarjal je predvsem na okoljske probleme in predlagal rešitve zanje.

Robert Gajser
Robert Gajser 

“Želim, da Miren-Kostanjevica postane občina z najvišjo kakovostjo življenja v Sloveniji, zato sem se odločil, da kandidiram za župana,” pravi.

Sedemnajst let je vodil svoje podjetje. Leta 2014 se je podal v politiko in bil na listi SMC izvoljen za občinskega svetnika. Od leta 2016 je bil zaposlen kot strokovni sodelavec v državnem zboru, zdaj pa kot višji svetovalec dela na ministrstvu za okolje in prostor. Spomladi je ciljal na mesto poslanca.

Če bo izvoljen, namerava s svojo ekipo nadaljevati z zastavljenimi projekti. V ospredje postavlja obnovo OŠ Miren. Meni, da je pri tem projektu treba aktivno iskati denar države in EU, da se občina za šolo in telovadnico ne bo prekomerno zadolžila. Trudil se bo privabiti investitorje, ki bodo zagotavljali kakovostna zelena delovna mesta. Praznim obrtnim conam želi vdahniti novo življenje. Posebno pozornost bo namenil turizmu, ustvarjanju pogojev za delovanje mladih in gradnji dobrih medčloveških odnosov.


Najbolj brano