Milan Turk: Legalist z realnimi cilji

49-letni Milan Turk se s politiko ukvarja že od študentskih let. Leta 1996 je bil član sveta KS Šempeter, ki je s svetom KS Vrtojba sprožil postopke za ustanovitev lastne Občine Šempeter-Vrtojba, za kar se je ves čas aktivno zavzemal.

Milan Turk
Milan Turk 

Na prvih volitvah je postal občinski svetnik in v njem deloval, dokler ni bil pred osmimi leti izvoljen za župana, ko je premagal Dragana Valenčiča. Turk je bil kot svetnik v času izrazite prevlade SD in LDS vseskozi v opozicijskih vrstah, odlikoval pa se je predvsem po odločnih, a argumentiranih pripombah in pobudah.

Kot župan je moral, še posebno v prvem mandatu, bolj ali manj spretno krmariti med različnimi interesi, saj njegova lista v občinskem svetu ni imela večine.

Je izrazit legalist, ki vztraja pri svojih stališčih, po mnenju nekaterih pokončno, po mnenju drugih pa trmasto. Po sporu s podjetjem Vodovodi in kanalizacija je denimo preprečil izrazito podražitev cene vode v občini, a se je obenem zamajalo do tedaj dokaj trdno zavezništvo s sosednjimi goriškimi župani. Ključen strateški projekt, ki ga izpostavlja, bo zagotoviti denar in dokumentacijo za protipoplavno urejanje struge Vrtojbice, poleg tega še nadaljnji razvoj gospodarske in prometne infrastrukture, širitev pokopališča in obnova kulturne dvorane v Šempetru, odvodnjavanje v Vrtojbi ...


Najbolj brano