Robert Šircelj: Povezati ljudi

“Če bom župan, bom povezal vse ljudi, ki imajo dobre ideje, in vzpostavil večje medsebojno sodelovanje. Doslej je žal vladalo izključevanje. Šele vsi skupaj zmoremo narediti preboj, ki ga Ilirska Bistrica potrebuje,” pravi kandidat stranke SDS za bistriškega župana Robert Šircelj.

Robert Šircelj
Robert Šircelj 

49-letni univerzitetni diplomirani ekonomist, ki zadnjih 13 let na finančnem ministrstvu spremlja porabo nepovratnih sredstev po Evropi in pri nas, trdi, da lahko prebivalci bistriške občine še naprej spremljajo krpanje cest in popravil vodovodov ali pa poskušajo sami premakniti razvoj.

Šircelj bi to storil z vzpodbudami in ugodnimi pogoji za družbe ter podjetnike. Te bi jim ponudil v industrijski coni v Trnovem, občinske prostore pa bi dal na voljo tudi za ustanovitev podjetniškega inkubatorja. Sicer pa bi nadaljeval z gradnjo in obnovo infrastrukturnega omrežja, ki je po njegovem v zadnjem času zastalo. Na področju turizma bi povezal vse ponudnike in občino, predvsem pa bi pridobil investitorje za turistični razvoj jezer, Sviščakov in Mašuna. Na športnem področju bi izboljšal upravljanje z objekti in dokončno rešil status stadiona v Trnovem, da bi ga lahko uporabljala vsa društva.

Šircelj sicer ni politični novinec, dvakrat je bil občinski svetnik, dvakrat je tudi kandidiral za župana. “Za ponovno kandidaturo sem se odločil zato, ker nisem človek, ki bi samo opazoval. In težko gledam, kako vodstvo občine in občinski svet nista sposobna normalnega komuniciranja ter upoštevanja drugih,” je sklenil.


Najbolj brano