Jana Gržinič: Pivko bi prevetrila

Jana Gržinič, kandidatka za pivško županjo, pravi, da Pivka po petih mandatih sedanjega župana potrebuje prevetritev, sveže ideje in nove obraze, nenazadnje je čas, da priložnost dobijo tudi ženske.

Jana Gržinič Foto: klemen
Jana Gržinič Foto: klemen

Za kandidaturo se je odločila, ker po več kot 20 letih uspešnega dela v gospodarstvu čuti, da je poklicno in osebnostno dozorela, da lahko več naredi tudi za svojo skupnost.

Občino dobro pozna, saj je delovala in še deluje v občinskih odborih, vaški skupnosti, svetu šole, Karitas, Kulturnem društvu Zagorje in društvu prijateljstva Most za druženja s pobrateno občino Durach.

Želi nadaljevati začete projekte in reševati prihodnje izzive v medsebojnem sodelovanju. Po njenem mnenju Pivka nujno potrebuje gospodarski napredek in nova delovna mesta. Kot zelo dobra poznavalka lesne industrije z mednarodnimi izkušnjami in povezavami v tujini - zaposlena je kot vodja prodaje v ilirskobistriškem Lesonitu - vidi priložnost v njenem ponovnem zagonu: “Vrnitev tradicije lesarstva prinaša investicije, delovna mesta in možnosti za razvoj občine.” Priznava, da je morala kot ženska za priznanje dobrega dela vedno vlagati več energije kot moški kolegi, a je to obrnila v prednost: “Verjamem in podpiram ženske sposobnosti - intuicijo, usmerjenost k rešitvam, odprto komunikacijo.”

Župan lahko po njenem seže med najboljše, če ima široko obzorje, kulturo duha in razgledanost, kar so tudi njeni temelji.


Najbolj brano