Damijan Kapelj: Za še boljšo Pivko

Neodvisni kandidat za pivškega župana Damijan Kapelj je v domačem okolju poznan kot uspešen podjetnik, lastnik podjetja Meditrans ter aktiven in socialen človek.

Damijan Kapelj Foto: Simon Avssec
Damijan Kapelj Foto: Simon Avssec

Za kandidaturo se je odločil, ker ima rad Pivko in ker želi deliti svoje izkušnje in znanje, ne pa zaradi pehanja za funkcijami ali želje po denarju, saj je materialne ambicije uresničil v poslovnem svetu.

Kandidaturo utemeljuje s priložnostmi, ki še niso uresničene. V programu skupaj s svojo Krpanovo listo izpostavlja potrebne spremembe na področju gospodarstva. Potencial vidi v razvoju lesne in lesno-predelovalne industrije. “V Pivko moramo pritegniti tiste, ki bodo lahko nudili kruh tudi drugim.”

Le na ta način bo po njegovem mogoče zaustaviti tudi negativne trende odseljevanja mladih in izredno nizke povprečne plače občanov. Znižal bi tudi komunalni prispevek in se posvetil potrebni ureditvi cestne infrastrukture, razvoju turizma, izboljšanju pogojev za razvoj in izobraževanje otrok ter izkoriščanju potencialov, ki so v občini že na voljo. Pri tem stavi na sodelovanje in timsko delo.

V lokalnem okolju je sicer na različnih področjih aktiven že od mladosti. Tudi politika mu ni povsem tuja, saj je bil v preteklosti že član občinskega sveta in tudi član nadzornega in drugih odborov. Kot nekdanji uspešen košarkar ostaja zvest tudi športu. Je športni pilot, potapljač, deskar in motorist, pa tudi velik ljubitelj živali in narave ter strasten nabiralec gob.


Najbolj brano