Brus: “Bolj varčno in učinkovito”

Uresničljiv proračun, enakovrednejša vloga KS in večja vloga mladih je nekaj poudarkov iz predstavitve županskega kandidata Kristjana Brusa iz SDS.

 Foto: Saša Dragoš
Foto: Saša Dragoš

IDRIJA > Predstavil se je s prvima sonosilcema list SDS Karin Peternel in Andrejem Poglajnom. Slednji, četrtogimnazijec, bo najmlajši svetnik v zgodovini sedanje občine. “Ker mladi potrebujejo svoj glas,” je prepričan Kristjan Brus.

Da bi občini privarčeval denar, bo nepoklicni župan. “Zato bom namestil učinkovitega direktorja uprave občine. Učinkovit in brez lažnih obljub, bo tudi realno načrtovan proračun. Naslednji prihranek vidim v združevanju zavodov za skupne kandidature na projekte.” Posloviti se namerava od farse z visokoletečimi cilji v turizmu, KS pa vrniti polet z vidnejšo, enakopravnejšo vlogo in boljšim medsebojnim komuniciranjem. “Ne bom si postavil županskega spomenika, kot sta nefunkcionalni Mestni trg in tromostovje čez Idrijco,” zagotavlja.

Med naložbami daje prednost vrtcu v Spodnji Idriji, energetski sanaciji objektov, posodobitvi podružnične šole v Ledinah in obnovi lokalnih cest z zadnjega konca proti izhodišču. Z mladimi pa bo poskrbel, da Idrija “ne bo več mesto duhov.”


Najbolj brano