Naprodaj kompleks Ilesa

Stečajni upravitelj bo na dražbi konec novembra prvič prodajal kompleks propadlega pohištvenega podjetja Iles. Izklicna cena za proizvodni del in upravno stavbo, ki ju ponuja kot celoto, znaša 1,56 milijona evrov. Na kupca pa znova čaka blagovna znamka Mali princ.

Proizvodni in upravni prostori bodo konec  novembra na dražbi,  za nakup blagovne znamke Mali princ pa bo stečajni upravitelj kmalu 
začel zbirati zavezujoče ponudbe. Foto: Saša Dragoš
Proizvodni in upravni prostori bodo konec novembra na dražbi, za nakup blagovne znamke Mali princ pa bo stečajni upravitelj kmalu začel zbirati zavezujoče ponudbe. Foto: Saša Dragoš

IDRIJA > Sredi lanskega leta se je za Iles začel stečaj, v začetku januarja pa so pod vodstvom stečajnega upravitelja Ilesa Janeza Goloba stekle aktivnosti za prodajo nepremičnin te spodnjeidrijske lesne družbe. Nedavno je razpisal dražbo.

Naprodaj proizvodni in upravni del

Konec novembra bo tako iskal kupce za manjšo upravno stavbo in za večji proizvodni objekt s pripadajočimi zemljišči. Nepremičnine so naprodaj v kompletu, izklicna cena zanje je 1,56 milijona evrov.

1,56 milijona evrov znaša izklicna cena za kompleks Ilesa.

“Kar nekaj interesentov se je oglasilo, nekaj je tudi resnih, “ je povedal Golob. O tem, ali se bodo na dražbi potegovali za nakup, se v Hidrii še niso odločili. Imajo pa del proizvodnih prostorov Ilesa v najemu, uporabljajo ga za skladišče.

Četudi bi bila prva dražba uspešna, ni verjetno, da bi kaj denarja ostalo za poplačilo nekdanjih delavcev. Vse nepremičnine so namreč obremenjene s hipotekami.

Mali princ išče kupca

Kmalu pa bo znova - že četrtič - naprodaj blagovna znamka Mali princ. Novogoriško okrožno sodišče je namreč potrdilo predlog stečajnega upravitelja. Za blagovno znamko bo zbiral zavezujoče ponudbe. Izhodiščno ceno je določil pri 17.250 evrih. Prvič jo je skušal prodati pred slabim letom za 154.000 evrov, kolikor znaša njena tržna vrednost. A kupca ni bilo. Enako se je končalo tudi pri naslednjih poskusih prodaje, ko je izhodiščno ceno postopoma nižal. Likvidacijska vrednost blagovne znamke je 69.000 evrov.

Blagovno znamko ima v najemu idrijska družba s sedežem v Ljubljani Mlinar & Mlinar, ki zanjo plačuje po 300 evrov na mesec. Ta družba ima tudi predkupno pravico.


Najbolj brano