Občino ljudem

Tomaž Vencelj je z Listo KS program za župana predstavil v parku Mejca, za katerega prometno zaporo si prizadeva. Ker meni, da vodstvo občine za to nima posluha, želi občino vrniti ljudem.

Tomaž Vencelj Foto: Saša Dragoš
Tomaž Vencelj Foto: Saša Dragoš

IDRIJA > “Prvo leto mandata ne bo mogoče pridobiti občanov oziroma KS v samostojno odločanje o delu proračuna. V naslednjih letih pa bo poudarek prav na tem,” je kandidat Liste KS Tomaž Vencelj (na fotografiji) odločen občane pritegniti k soodločanju in KS vrniti vlogo pomembnih gradnikov občine. “Skušal bom pregnati apatijo, v katero so se ugreznili občani v prepričanju, da se v občini nič ne da uresničiti. Da se bo dalo, bom prevetril upravo občine,” je poudaril dosedanji svetnik. Vencelj, s katerim bi se končalo kadrovanje županov iz Kolektorja, obljublja sodelovanje s celotnim gospodarstvom. Tudi dogovor s Hidrio in Zidgradom, lastnicama razpadajočih stavb (Simplex, Uta) za ureditev najbolj sramotnih predelov Idrije.

Prizadeval si bo za enakomeren razvoj. “Razvoj ne more biti odvisen od tega, kako aktivno so predsedniki obiskovali župana, kot se je dogajalo doslej.” Planiranje proračuna bo stvarno. Načrtno bo zastavil prostorsko načrtovanje, obnovo cest, komunalno ureditev podeželja in rast malega gospodarstva. S tem bi zadržal v občini več mladih. Starejšim ponuja več možnosti pomoči na domu. “Cilj je delovanje občine od spodaj navzgor. Torej upoštevati probleme, ki vzniknejo v krajih, in sodelovati s krajani od snovanja do izvedbe projektov.” SD


Najbolj brano