Miranda Groff Ferjančič za županjo

Magistra ekonomije Miranda Groff Ferjančič poudarja, da je kot županja pripravljena občini dati znanje in 30 let izkušenj iz gospodarstva, bančništva in državne uprave.

Miranda Groff Ferjančič  Foto: Saša Dragoš
Miranda Groff Ferjančič  Foto: Saša Dragoš

IDRIJA > Donedavna državna sekretarka na ministrstvu za finance mag. Miranda Groff Ferjančič je za župansko kandidaturo zbrala podpise občanov. Podpira jo tudi SD in zanjo prvopodpisani sedanji župan Bojan Sever.

“V 12 letih smo naredili veliko dobrega za občino. V kandidatki vidim zagotovilo, da bo razvoj nadaljevala. V tem času smo počrpali 25 milijonov evrov evropskega denarja. Brez tega tudi v bodoče ne bo šlo. Groffova ima obilo izkušenj prav na tem področju in na številnih drugih. Pozna državne in evropske institucije. Sočasno prinaša ženski navdih. Po dolgoletni moški tehnični naravnanosti je čas za žensko županjo,” je razložil Sever.

Groffova je zagotovila nadaljevanje razvoja, ki bi v občino vrnil mlade z družinami in spletel učinkovito medgeneracijsko sodelovanje. Skupaj z gospodarstvom želi doseči varno keltiko za dostop na avtocesto v 25 minutah, vsem naložbenim projektom pa ohraniti trajnostno naravnanost: “Uvedla bom le večjo participativnost. Prizadevala si bom, da bodo občani ob pomembnih odločitvah povedali, kaj od vodstva občine pričakujejo.”

Ker si ti že pol stoletja želijo ureditve sramotnega problema na razpadajoči Uti, smo jo vprašali, ali bo zmogla odločno udariti po mizi in od lastnikov zahtevati odpravo kaotičnih razmer na vstopu v Idrijo. “Z odločnostjo nimam težav, a tu gre za zasebno lastnino,” je dala vedeti, da problem utegne ostati. Ali si bo kot poznavalka prizadevala za bolj pravično financiranje občin? “Problem je, da poznam obe plati uravnoteženega financiranja - države in občin. Čeprav razvita Idrija ne bo mogla pridobiti kohezijskih sredstev, vidim nadaljnji razvoj s pomočjo evropskega denarja,” je pojasnila.

Samo Bevk in Bojan Režun sta zagotovila, da ji SD prihaja naproti z odlično listo kandidatov za svetnike. Prednostna naloga pa bo ureditev varne keltike v okviru IV. razvojne osi.


Najbolj brano