Vztrajata le Oplast in Bronx

Danes se začenja nova sezona prve državne lige v dvoranskem nogometu. Edino primorsko prizorišče prvega kroga bo Kobarid, kjer je Oplast zelo pomladil ekipo. Škofijski Bronx gostuje na Vrhniki.

Tudi letos se obetajo zanimivi primorski derbiji med rdečimi 
Kobaridci in rumenimi Škofjoti. Foto: Igor Mušič
Tudi letos se obetajo zanimivi primorski derbiji med rdečimi Kobaridci in rumenimi Škofjoti. Foto: Igor Mušič

KOBARID > Časi, ko so v prvi ligi igrali tudi tolminski Puntar, Gorica (oba sta bila celo prvaka) in ajdovski Kix, so zgodovina. Novogoričani so ob soočenju z licenčnimi zahtevami in krizo v lastnih vrstah spet omagali in razpustili člansko ekipo, kar sta Puntar in Kix storila že lani. Tolminci letos nadaljujejo z obnovo temeljev v mlajših selekcijah, Ajdovci pa so se vrnili med člane v drugoligaškem tekmovanju. Primorskemu elitnemu futsalu tako ostajata kobariški Oplast in škofijski Bronx.

Pomlajene Kobaridce doma čaka lanski polfinalist Sevnica. Kobarid so zapustili Žan Koren (Italija), David Lah, Gašper Konavec (oba Litija), Igor Bratić (Stripy), Tine Kravanja in Gregor Kos (oba TKK Tolmin), kariero je končal Benjamin Melink. Prišli so fantje iz Puntarjeve šole - Jurij Kikelj, Dražen Žarič, Aljaž Laharnar in Matej Bevk, v matični klub se je iz Italije vrnil Aljaž Kusterle.

Naslov prvaka brani Dobovec, prvi zasledovalec pa bo verjetno tudi letos Litija

“Večje breme bodo nosili štirje najizkušenejši mladinci, sicer pa ima trener Saša Leban na voljo 18 nogometašev in tri vratarje. Pred nami je prehodna sezona pomladitve, v kateri si želimo najprej zagotoviti miren obstanek, po tem pa še kaj več, “ je povedal predsednik Branko Velišček.

Škofjoti bodo gostovali na Vrhniki pri Siliku. Oboji so lansko prvenstvo zaključili v četrtfinalu. Pri Bronxu je manj sprememb. Jure Kordiš je odšel v Maribor, David Mataja pa v Zagreb. Iz Dekanov je prišel Jan Palčič, iz Tabora pa Nik Kovačič.

Predsednik istrskega prvoligaša Željko Stanič pravi: “Na pripravljalnem turnirju smo Siliko premagali, zdaj moramo vajo ponoviti, sicer pa sta naša prva cilja uvrstitev v končnico in uveljavitev mladih.”

Naslov prvaka brani Dobovec, prvi zasledovalec pa bo verjetno tudi letos Litija. Pri prvakih mreže trese tolminski reprezentant Kristjan Čujec, v Litiji pa tri vogale podpirajo koprski trener Damir Pertič ter kobariški nogometaši Borut Ručna, Anže Širok, Gašper Konavec in David Lah.


Najbolj brano