Reka ni smetišče

Člani Društva Mladi Renče-Vogrsko v soboto prirejajo čistilno akcijo na reki Vipavi v bližini Renč. S somišljeniki želijo očistiti najbolj kritične točke na reki, ki so za kopalce in druge nevarne.

Reko Vipavo v bližini Renč bodo v soboto s plovili očistili 
nesnage. Foto: Luka Carlevaris
Reko Vipavo v bližini Renč bodo v soboto s plovili očistili nesnage. Foto: Luka Carlevaris

Naredimo Vipavo, kot je bila nekoč so člani Društva Mladi Renče-Vogrsko poimenovali sobotno čistilno akcijo s plovili, ki so jo napovedali že po festivalu Lakeness. Verjamejo namreč, da se kopališča na Vipavo še lahko vrnejo. Reka je pred časom obveljala za umazano, ki ni primerna za kopanje. “Očistiti želimo vse, kar v reko ne sodi. To so predvsem kosovni in komunalni odpadki. S to akcijo pa želimo opozoriti vse, da reka ni smetišče in naj ljudje z odpadki in reko ravnajo odgovorno,” je povedal Andraž Furlan, predsednik društva.

Čistilna akcija bo v soboto trajala od 10. do 14. ure. Zbirno mesto je v Renčah pri Sup kulturi. Zaradi zagotovitve ustreznega števila plovil in neoprenov je obvezna predhodna prijava na elektronski naslov vipava.sup@gmail.com. Vse udeležence po čistilni akciji čaka malica.


Najbolj brano