V Izoli prijeli osumljenca ropa, ki ga iščejo v Srbiji

V Izoli so včeraj ob 15.30 policisti ustavili avto renault laguna, v katerem sta bila 26-letnik in 39-letnik, oba državljana Hrvaške. Pri preverjanju oseb pri hrvaških varnostnih organih so ugotovili, da je 26-letnik pred približno pol leta spremenil ime, zanj pa je razpisana tiralica Srbije, in sicer zaradi oboroženega ropa. Privedli so ga na koprsko sodišče, preiskovalna sodnica je odredila pripor do izročitve Srbiji. Zatem je bil predan v koprski zapor.

 Foto: STA
Foto: STA

KOPER > Ob 3.48, se je v trgovini na Jelšanah sprožil alarm. Na kraju so takoj prijeli domnevno državljana Maroka, sicer brez dokumentov. Identitete še niso točno ugotovili, saj je moški v Slovenijo že poskušal ilegalno vstopiti na vlaku, takrat pa se je izdajal za državljana druge države. Po opravljenem ogledu so policisti ugotovili, da v trgovini manjka menjalni drobiž iz blagajne. Sledi mu kazenska ovadba, poleg tega pa še plačilni nalog za ilegalen prehod državne meje. Priveden bo na zaslišanje.

Ukradeno vozilo so našli

Včeraj je nekdo med 9. in 14. uro s parkirišča Tehniške šole v Kopru ukradel kolo s pomožnim motorjem znamke piaggio zip 25, registrskih tablic KP 7LV2, vredno 600 evrov. Danes dopoldne so vozilo našli pri Bošamarinu. Okoliščine tatvine se še ugotavljajo, vozilo pa bodo danes vrnili lastniku.

Vozil brez vozniškega dovoljenja

Včeraj ob 21.30 so policisti na Bivju ustavili avto. Pri prevernjanu so ugotovili, da 51-letni voznik nima vozniškega dovoljenja. Voznik je opravil tudi alkotest, ki je pokazal 0,81 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. Vozilo so mu zasegli, sledi obdolžilni predlog.


Najbolj brano