Motorista so pogrešali od torka

Včeraj ob 12.20 so sorodniki obvestili policiste, da pogrešajo 20-letnika z območja Idrije. Nazadnje so ga videli v torek ob 15. uri, kasneje pa so ga iskali in pregledovali cestne relacije, vendar ga niso našli.

 Foto: PGD Idrija
Foto: PGD Idrija

IDRIJA > Takoj po prejetem obvestilu so policisti začeli iskati pogrešanega, saj je bilo mogoče sklepati, da se je z motornim kolesom peljal na relaciji Idrija-Kalce-Planina-Postojna. V okviru iskalne akcije so pregledali območje Podreteje, Zale, Jeličnega vrha in Godoviča proti Hotedršici. Prav tako so aktivirali tudi policijski helikopter.

Pogrešanega so sorodniki nato našli včeraj ob 15.44 v globeli ob glavni cesti in ni kazal znakov življenja. Prometni policisti so z ogledom kraja prometne nesreče ugotovili, da je 20-letni voznik motornega kolesa vozil po glavni cesti iz smeri Godoviča proti Hotedršici. Ko je pripeljal do nepreglednega ovinka, je zaradi neprilagojene hitrosti v ovinku izgubil oblast nad motornim kolesom, padel in zdrsnil desno izven vozišča, kjer je najprej trčil v začetek odbojne zaščitne ograje in se nato skupaj z motornim kolesom prevrnil pod cesto po strmi brežini. Mlajši voznik motornega kolesa je na kraju prometne nesreče podlegel poškodbam.

Kasneje je zdravnik lahko le potrdil njegovo smrt in odredil sanitarno obdukcijo, ki jo bodo opravili na Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani. V zvezi s tragično prometno nesrečo so policisti obvestili tudi pravosodne organe. Policisti bodo o vseh ugotovljenih dejstvih tragične nesreče 20-letnega motorista s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.


Najbolj brano