Drama in delitev točk

Nogometaši Olimpije in Gorice nadaljujejo daljši niz prvenstvene neporaženosti. Sinoči se je zmaga v Stožicah sicer bolj nasmihala gostom, ki so v dramatični končnici najprej povedli, nato pa prejeli izenačujoči gol za končnih 2:2.

Andrija Filipović (z žogo) je proti Olimpiji dosegel četrti gol v 
prvenstvu. Foto: Jurij Kodrun/ND Gorica
Andrija Filipović (z žogo) je proti Olimpiji dosegel četrti gol v prvenstvu. Foto: Jurij Kodrun/ND Gorica

LJUBLJANA > Za prvo razburjenje gledalcem ni bilo treba dolgo čakati. Strelsko formo je potrdil Rok Kronaveter, ki je nenadoma sprožil strel z razdalje. Žoga se je odbila od prečnika, na prvi pogled je bilo videti, kot da je prešla gol črto vrat Grege Sorčana, a je sodniška ekipa pravilno ocenila ključni dogodek v uvodnih minutah.

Gostitelji so imeli pričakovano pobudo, a proti strnjeni obrambi Novogoričanov niso našli rešitve. Tudi na strele od daleč zelo aktivnega Kronavetra so bili Novogoričani bolj pozorni. Tudi sicer Mariborčan v ljubljanskem dresu do odmora ni več naravnal merilnih naprav. Bočne podaje so bile nenatančne, posamični vložki Asmirja Suljića in Stefana Savića pa brez učinka. Andres Vombergar v konici napada tako sploh ni prišel do uporabne žoge. Precej nevarnejši je bil v protinapadih Andrija Filipović, ki bi lahko tudi bolje izkoristil prazen prostor in večkrat ogrozil vrata Aljaža Ivačiča. Na drugi strani je bil Grega Sorčan praktično brez resnega posredovanja, vse do konca prvega polčasa, ko sta ob prostem strelu in podaji v kazenski prostor po trku z Meckyem Bagnackom obležala v nezavesti tako Sorčan kot Žiga Lipušček. Oba sta jo pošteno skupila, v mučnih trenutkih tišine, ki jo je prekinjalo sramežljivo ploskanje, pa sta zapustila igrišče. Sorčan na nosilih, vidno pretreseni Lipušček pa ob pomoči soigralcev.

Olimpija : Gorica 2:2 (0:0)

Stadion Stožice, gledalcev 1500, sodnik Žnidaršič (Kranj) 6. Strelci - 0:1 Celcer (61), 1:1 Kronaveter (82, 11 m), 1:2 Filipović (89), 2:2 Lupeta (92). Olimpija: Ivačič 6, Jurčevič 5,5, Ilić 5,5, Maksimenko 6, Bagnack 6, Tomić 6 (od 90. Lupeta 6,5), Putinčanin 6, Kronaveter 6,5, Suljić 5,5, Savić 6 (od 73. Črnic-), Vombergar 6. Trener: Zoran Barišić. Gorica: Sorčan 6,5 (od 45. Štrukelj 7), Lipušček 6,6 (od 45. M. Kavčič 6,5), T. Kavčič 6,5, Tomiček 6,5, Curk 6,5, Kolenc 6,5, Grudina 6,5, Celcer 7, Osuji 6,5, Kotnik 6,5 (od 88. Gulič-), Filipović 7. Trener: Miran Srebrnič. Rumeni kartoni: Ilić, Kronaveter, Bagnack; T. Kavčič, Celcer.

Novogoriški trener Miran Srebrnič je še v sodnikovem dodatku prvega polčasa moral opraviti dve menjavi. Sorčana je zamenjal Januš Štrukelj, Lipuščka pa Matija Kavčič, ki je tako ognjeni prvoligaški krst prestal v Stožicah. Glavno vprašanje je seveda bilo, kako se bo odzvala obramba gostov brez dveh svojih stebrov. Oba sta bila v nadaljevanju na resnih preizkušnjah. Štrukelj je dobival osebne dvoboje z vztrajnim Kronavetrom. Ko ga je že premagal Bagnack, je Gorico pred zadetkom rešil Matija Kavčič. Obleganje novogoriških vrat se je začelo po nadejanem vodstvu gostov, za katerega je z odlično izvedenim prostim strelom poskrbel Uroš Celcer. Spet je bilo precej negotovosti, ali je žoga prešla gol črto ali ne. Sodnik Andrej Žnidaršič, ki je v drugem polčasu dvigoval pritisk Srebrniču in ga tudi izključil, je pokazal na sredino igrišča. Gorica je povedla, a prava nogometna srhljivka v Stožicah se je šele začela.

Olimpija je nizala kote, a brez učinka. Vse do 82. minute. Žoga je po preigravanju Andreja Kotnika zadela v roko Matijo Kavčiča. Žnidaršič se je ob burnih protestih gostov odločil za enajstmetrovko. Olimpija je izenačila, a ne za dolgo. Rok Grudina je po dolgi podaji Štruklja iztiril obrambo gostiteljev, Filipović pa je postavil piko na i. Gorici se je nasmihala zmaga, Olimpiji pa je vsaj točko v izdihljajih tekme priigral domači džoker Jucy Lupeta.


Najbolj brano