Kaj zmore Koper?

V osmini finala so se v pokalno tekmovanje vključili tudi najboljši, ki večinoma pričakujejo zgolj lažje ogrevanje, Koprčani pa se bodo pomerili z drugoligaško Nafto. Ker v tretji ligi prevladujejo, je pričakovati dokaj izenačen obračun.

 Foto: STA
Foto: STA

KOPER > Po sramotnem zdrsu v najnižjo konkurenco se rumeno-modri počasi prebijajo navzgor po slovenskem tekmovalnem sistemu in za zdaj pometajo tudi s tekmeci v zahodni skupini tretje SNL. To seveda ni nič nenavadnega, saj po proračunu, katerega večinoma prispevajo navdušeni koprski občani, daleč presegajo ostale klube. Skupaj in v seštevku, da ne bo pomote ...

V domači vrsti se nekaj igralcev še spominja prvoligaških obračunov z Nafto (Jaka Štromajer, Damir Hadžić), čeprav se je moral posloviti izkušeni vratar Igor Nenezić. Zamenjal ga je občasni mladi reprezentant Primož Bužan, ki je lani v elitni konkurenci sicer močno opozoril nase v dresu Ankarana.

Lendavčani sodijo med bolj ambiciozne drugoligaše in potihem celo pogledujejo proti prvi ligi. V soboto pa so doživeli prvi letošnji poraz prav pri Ankaranu-Postojni, četudi so med večnim prekmurskim kolobarjenjem med klubi v svoje vrste zvabili tudi znana imena Arpada Vaša, Mitjo Noviniča, Alena Ploja in Vedrana Vinka. Pred dnevi jih je okrepil še Hrvat Nikola Matas, ki ima v življenjepisu celo dva nastopa za reprezentanco “ognjevitih”.

Na uvodu pokalnega tekmovanja je Koper ob petih zadetkih Štromajerja kar z 12:0 slavil na Jesenicah, Nafta pa je proti (že spet!) Ankaranu-Postojni zaostanek 0:1 spremenila v minimalno zmago z 2:1.

V osmini finala bodo ob koprski danes še tri tekme (Mura : Rudar, Bravo : Maribor, Ivančna Gorica : Domžale). Štiri - tudi z goriškim derbijem Brda : Gorica) bodo prihodnjo sredo.


Najbolj brano