Ruski podjetniki vlagajo v Portorož

“Za zdaj je načrtovan butični hotel s kavarno, bomo pa še videli, kako nam bo prišla občina nasproti z morebitnimi spremembami prostorskega načrta,” je o prihodnji podobi zapuščene Taverne s kegljiščem v Luciji dejala Vlasta Prešeren iz Vile Portorož, ki zastopa ruskega lastnika. Na območju portoroškega Kaštela pa naj bi zrasel center Plaza, v vrednosti 40 milijonov evrov.

 Portoroška Taverna, ki je bila nekdaj priljubljeno shajališče, že dlje 
časa nezadržno propada. Z ruskim lastnikom naj bi zasijala v novi 
podobi.   Foto: Tomaž Primožič/FPA
Portoroška Taverna, ki je bila nekdaj priljubljeno shajališče, že dlje časa nezadržno propada. Z ruskim lastnikom naj bi zasijala v novi podobi.  Foto: Tomaž Primožič/FPA

PORTOROŽ > Ruski lastnik Taverne, ki jo je je nedavno kupil od Družbe za upravljanje terjatev bank (DUTB), za približno tri milijone evrov, je Leonid Kačur. Vlasta Prešeren, ki ga zastopa v njegovih portoroških poslih, nam ni mogla povedati, kolikšen vložek bo potreben za prenovo tega dotrajanega objekta. Za to območje je namreč že sprejet prostorski akt. K objektu, ki že dlje časa sameva in propada, pripada tudi 60 parkirnih mest. Kačur, ki naj bi bil v vodstvu ene od ruskih jeklarskih multinacionalk, je po poročanju časnika Delo kupil tudi vilo Marjana Megliča na Seči.

Prešernova nam je še dejala, da poteka uspešno reševanje zapleta z dovoljenji pri načrtovani izgradnji luksuznega trgovskega centra na območju portoroškega Kaštela. Projekt Plaza, za katerim stoji Rusinja Ekaterina Solomentsova, je v zaključni fazi izdelave. Po besedah sogovornice je naložba ovrednotena na 40 milijonov evrov, z gradnjo naj bi začeli prihodnje leto, dela pa naj bi trajala dve leti in pol.


Najbolj brano