Kolesar se je zaletel v hišo

Danes ob 9.17 so policiste obvestili, da je na Bovškem padel in se poškodoval kolesar. Policisti so z nadaljnjim zbiranjem obvestil med drugim ugotovili, da se je 40-letni kolesar, državljan Turčije, med vožnjo izgubil nadzor nad kolesom in se zaletel v eno od hiš v Bovcu in se poškodoval. Kasneje je omenjeni kolesar odšel počivat, vendar je čez nekaj ur zaradi poškodb potreboval zdravniško pomoč.

Fotografija je simbolična. Foto: pixabay.com
Fotografija je simbolična. Foto: pixabay.com

PRIMORSKA > Poškodovanca so reševalci z reševalnim vozilom prepeljali do letališča v Bovcu, kjer ga je prevzela dežurna ekipa GRS na Brniku in ga z vojaškim helikopterjem odpeljala na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center. Po prvih ugotovitvah je tuja krivda izključena. Bovški policisti nadaljujejo z dodatnim zbiranjem obvestil glede vseh okoliščin navedene prometne nesreče s hudo telesno poškodbo.

Vozil je pijan

Dopoldne so novogoriški policisti v Kanalu ustavili 38-letnega vozila in mu v postopku odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat je pokazal 0,70 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Prav tako so bile v nadaljevanju postopka ugotovljene druge kršitve prometne zakonodaje (vozil je vozilo s pretečeno registracijo, prav tako je vozil v času prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja). Policisti so mu osebno vozilo zasegli, zoper kršitelja cestnoprometnih predpisov bo podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

Z avtom v ograjo

Danes, nekaj minut po 3. uri, so policiste obvestili o prometni nesreči na odseku hitre ceste Vrtojba-Selo zaradi nepravilne vožnje po hitri cesti, v kateri je bilo udeleženo osebno vozilo. Ugotovljeno je bilo, da je 20-letna voznica avtomobila peljala na hitri cesti iz Bazare proti naselju Vogrsko in med vožnjo zapeljala proti desnemu robu vozišča. Zatem je voznica sunkovito zavila levo in se z avtomobilom zaletela v varnostno ograjo. V prometni nesreči se voznica ni poškodovala, na kraju so poleg prometnih policistov posredovali tudi gasilci JZ GRD Nova Gorica. Povzročiteljici prometne nesreče je bil izdan plačilni nalog.

Izsilil je prednost

Včeraj ob 17.12 je bila policija obveščena o prometni nesreči na regionalni cesti v naselju Selo, v kateri sta bili udeleženi dve osebni vozili. Prometni policisti so ugotovili, da je 23-letnik v naselju Selu izsilil prednost 22-letni voznici, ki je pripeljala iz vasi Črniče.

V prometni nesreči sta se udeleženca prometne nesreče lažje poškodovala. Na kraju prometne nesreče so posredovali tudi poklicni gasilci GRC Ajdovščina in reševalci NMP ZD Ajdovščina, ki so lažje poškodovanima osebama na kraju nudili prvo pomoč. Policisti so 23-letnemu povzročitelju prometne nesreče izdali plačilni nalog.

Podrl drog javne razsvetljave

Včeraj ob 1.27 je bila policija obveščena o prometni nesreči s pobegom v naselju Ozeljan. Ugotovljeno je bilo, da se je takrat še neznani voznik avtomobila zaletel v drog javne razsvetljave in nato kraj prometne nesreče peš zapustil. Policisti so z zbiranjem obvestil in ogledom kraja prometne nesreče med drugim ugotovili, da je voznik pripeljal iz smeri naselja Vogrsko in v omenjenem križišču zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal naravnost ter se z vozilom zaletel v drog javne razsvetljave in ga podrl.

Vozilo je nato zapeljalo preko jarka in obstalo na kolesih na bližnjem travniku, približno sedem metrov stran od ceste. Prometni policisti so kasneje ugotovili, da je prometno nesrečo povzročil 27-letni voznik in mu izdali plačilni nalog.


Najbolj brano