Poskočna irska glasba za uvod v Poletje v Bertokih

Vrt bertoške palače Panatoiopolo bo že 12. leto zapored znova oživel s četrtkovimi glasbenimi večeri Poletje v Bertokih, ki jih prireja Kulturno športno društvo Samo Bertoki. Prvi v nizu štirih večerov, ki je na sporedu že ta četrtek, 5. julija, ob 20.30, bo v znamenju irske glasbe.

Julijski četrtkovi večeri bodo znova zapolnili vrtove palače 
Panatoiopolo z glasbo.  Foto: Ilona Dolenc
Julijski četrtkovi večeri bodo znova zapolnili vrtove palače Panatoiopolo z glasbo.  Foto: Ilona Dolenc

BERTOKI > “Festival Poletje v Bertokih je v vseh letih svojega obstoja dosegel raven, ki ga uvršča med pomembnejše poletne prireditve pri nas. Organizatorji želimo vzdrževati kakovost programa in vsako leto pripravimo obiskovalcem nove in zanimive glasbene večere,” pravi producentka projekta Maja Tripar, ki obenem vabi nove člane k vpisu v društvo Samo.

Skozi leta se je izkazalo, da ima občinstvo bertoškega festivala najraje istrski in blues večer, zato jim ju organizatorji niti letos ne bodo odrekli. Prvi na sporedu pa bo večer irske glasbe. Festival bosta tako ta četrtek odprli zasedbi Slainte Ol'Friend, ki prihaja s pivšega konca, ter Turn on Irish iz Podgrada.

Chili Brass Band

Prihodnji četrtek bodo vrt palače Panatoiopolo zapolnili jazz in funk ritmi, s katerimi ne bodo skoparili godbeniki iz Marezig Chili Brass Band ter osemčlanska zasedba v Celovcu šolanih glasbenikov Wicked Nation.

Tina Krmac iz skupine Stino

Blues večer bo 19. julija gostil domači skupini Stino in Bluesback, 26. julija pa se bo festival sklenil s folk večerom in nastopom skupine Čedahuči.

Čedahuči

Vstop na koncerte bo tudi letos prost, člani društva Samo pa bodo, kot vselej, gostom hvaležni za prostovoljne prispevke.


Najbolj brano