Sezona spoznavanja

Prihodnjo sezono bo šlo zares. To je bilo glavno vodilo sežanskega nogometnega drugoligaša v spomladanskem delu sezone, ko članska ekipa ni imela konkretnih tekmovalnih ciljev. Za napredovanje se ni mogla potegovati, prav tako si je že pozimi zagotovila mirno drugoligaško plovbo.

Nogometaši sežanskega Tabora  so letos uresničili cilje klubskega 
vodstva. Foto: Matej Glavina
Nogometaši sežanskega Tabora so letos uresničili cilje klubskega vodstva. Foto: Matej Glavina

SEŽANA > Čeprav so zahtevni sežanski nogometni privrženci pogostoma (deloma upravičeno) nergali nad prikazanim in različnim pristopom celo znotraj 90 minut ene prvenstvene tekme, pa je za novinca v ligi rezultat zelo spodoben. Na zimski premor so odšli na šestem mestu, prvenstvo pa so končali na sedmem mestu. Pred sezono so zaokrožili projekt vrnitve nekaterih “izgubljenih” sinov sežanske nogometne šole, ki pa spričo višjih tekmovalnih ciljev izgubljajo primat v ekipi.

“Osebno sem zadovoljen, saj smo dosegli večino zastavljenih ciljev. Ti so bili uvrstitev med četrtim in osmim mestom in 45 točk - osvojili smo jih 48. Pomembno nam je bilo uveljaviti mlade in preveriti, s kom bomo gradili zgodbo. Izpostavil bi Ariana Renerja, Leona Severja in Roka Dusparo, ki ga je žal že zgodaj zaustavila poškodba, vendar bo povsem nared za novo sezono,” pravi direktor kluba Davor Škerjanc. V teh dneh je še zaseden s pogovori in pripravo na novo sezono.

Strelci

7 - Marko Bačanin, 6 - Leon Sever, 5 - Davor Škerjanc, 4 - Saša Gulič, Marko Črgan, Nace Kosmač, Dino Stančič, 3 - Alen Pavić, Erik Salkić, 2 - Rok Duspara, Marko  Vukelić, 1 - Boštjan Frelih, Rok Požrl.

V slovenskem pokalu je Tabor izločil velenjskega prvoligaša Rudar (3:1) in nato namučil državne prvake iz Maribora, ki so sicer slavili s 3:0. Neuspeh je predstavljalo slovo v pokalu MNZ Koper, kjer so Sežanci drago plačali lahkoten pristop ter v polfinalu izgubili proti vodilni ekipi primorske lige Kopru B z 1:2.

Če so bili jesenski izidi sežanskih nogometašev, ki se jih je oprijelo ime češnjice, bolj skopi z zadetki, pa je spomladi več pokazal napad. Jeseni so pogrešali pravega napadalca in pozimi so ga tudi našli v Srbiji. Marko Bačanin je spomladi dosegel sedem zadetkov, s tem pa je postal tudi prvi strelec moštva. Jeseni sta bila s po štirimi goli najboljša Dino Stančič in Saša Gulič, ki je prejšnji mesec kopačke obesil na klin. Ob prebujenem napadu (spomladi 25 golov ob manjšem številu tekem, jeseni 22) pa je na nekaterih tekmah pešala obramba. V domači mreži je končala kakšna žoga (pre)več. Polno minutažo je spomladi v vratih imel Arian Rener. Spomladanska tiha želja je bila četrto mesto, ki se je začelo odmikati z domačim porazom proti Brdom.

2545 minut - največ med vsemi igralci Tabora - je med sezono igral Erik Salkić.

“Imamo ekipo za nadaljevanje zgodbe, zadovoljni smo tudi, ker smo po uradnih podatkih četrta najbolj gledana ekipa v drugi ligi,” poudarja Škerjanc, ki bo v prihodnji sezoni še igral.

Koliko sprememb bo v igralskem kadru, še ni povsem jasno. Tabor bo priprave na novo sezono začel že 20. junija pod taktirko novega trenerja Andreja Razdrha, v strokovnem štabu pa naj bi bil tudi dosedanji prvi trener Uroš Barut. “Štiri ali pet novih obrazov bo, torej ne bo prav velikih sprememb. Trenirali bomo doma, da se spoznamo z novim trenerjem in uigramo,” končuje Škerjanc.


Najbolj brano