Pobuda za KS Markovec

“Naselja na Markovcu so deloma v KS Za gradom, deloma v KS Žusterna. Glede na to, da imamo stanovalci podobne potrebe, težave in interese, bi bilo smiselno ustanoviti novo in geografsko zaokroženo KS Markovec,” meni predsednik KS Za gradom Zlatko Gombar.

Predvideno območje nove KS Markovec, kot si ga je zamislil Zlatko 
Gombar.
Predvideno območje nove KS Markovec, kot si ga je zamislil Zlatko Gombar. 

KOPER > Zlatko Gombar v anketi, ki jo je najti na spletni strani ksmarkovec.si, približno 5000 krajanov sprašuje, ali podpirajo ustanovitev nove in geografsko zaokrožene krajevne skupnosti. Sam ne dvomi, da bi jo bilo smiselno ustanoviti. Anketo lahko še danes in jutri izpolni več članov gospodinjstev, pogoj je le, da so starejši od 16 let. Gombar se kot izredni študent politologije ukvarja z neposredno demokracijo, zato želi z raziskavo ugotoviti, ali se bodo krajani odločili za e-anketo in bi torej sodelovali tudi na e-volitvah.

Čeprav bi bilo območje nove KS večje od blokovskih naselij, na anketo posebej opozarja predvsem stanovalce v blokih; z dopisom, ki ga je vrgel v njihove poštne nabiralnike. Natisnil je 2039 dopisov. “Če bodo komentarji in izid ankete pomembni, bom podatke posredoval koprski občini,” napoveduje.

Zaradi dobrega odziva na svojo e-anketo se že sprašuje, zakaj pri sodobni internetni tehnologiji, “prek katere dnevno prenašamo na tisoče evrov”, še nismo uvedli e-volitev.


Najbolj brano