Nevaren pes je spet napadel

Krajane z Miljskih hribov v zadnjih dneh vznemirja napad nevarnega psa, ki se je zgodil konec prejšnjega tedna. Pit bull terier je napadel mešanca, ki ga je morala lastnica peljati k veterinarju. Psa so oskrbeli, policisti pa še zbirajo obvestila o dogajanju. Po neuradnih podatkih gre za psa, ki ga je veterinarska inšpekcija aprila odvzela lastnici. Pred dnevi pa ga je spet samovoljno odpeljala iz obalnega zavetišča.

Policisti okoliščine petkovega dogajanja v okolici Hrvatinov  še 
preiskujejo. Foto: facebook
Policisti okoliščine petkovega dogajanja v okolici Hrvatinov še preiskujejo. Foto: facebook

KOPER > Zgodilo se je že prejšnji petek, prijavo pa so koprski policisti dobili šele včeraj zjutraj. Domačinka je prijavila, da se je v petek popoldne s svojim psom mešancem sprehajala v vinogradih v Hrvatinih. “Nenadoma je iz grmovja pritekel pes pit bull in napadel ter pogrizel njenega psa,” je dogajanje povzela tiskovna predstavnica koprske policijske uprave Anita Leskovec.

Domačinka je morala psa odpeljati k veterinarju, ki ga je oskrbel. Policisti o dogajanju v Hrvatinih še zbirajo obvestila. Po družbenih omrežjih pa že nekaj dni kroži zapis, ki opozarja na nevarno obnašanje lastnice psa. Njen pes naj bi že večkrat napadel pse, sprehajal naj bi se brez nadzora, brez povodca in brez nagobčnika, ter tako ogrožal druge pse in sprehajalce. A, kot je razbrati iz zapisov ogorčenih domačinov, lastnica psa sploh ne bi smela imeti. Po neuradnih informacijah gre za dekle, ki jo policisti poznajo, zaradi napadov njenega psa so jo že večkrat obravnavali.

Po objavah na družbenih omrežjih so iz PU Koper obširneje pojasnili, kaj se je s psom in njegovo lastnico, ki je doma iz Bošamarina, trenutno pa živi v Hrvatinih, dogajalo od konca marca do danes.

V Olmu napadel mešančka

31. marca ob 19.45 je občan poklical policijo in povedal, da je njegovega psa pred trgovino v Olmu napadel pes pasme pit bull terier in ga poškodoval. Lastnica je zatem s svojim psom peš zbežala po Dolinski cesti. Prijavitelj je s svojim psom, pripetim s povodcem, prišel na parkirni prostor pred trgovino, ko je z bližnjega travnika pritekel pit bull terier brez povodca in brez nagobčnika in napadel mešančka. Psa so skušali spraviti narazen, vendar jim to ni uspelo. Ko je lastnik napadenega psa poklical policijo, je lastnica napadalnega psa pobegnila. Zaradi hudih poškodb so mešančka odpeljali na Veterinarsko postajo Koper.

Lastnico pit bull terierja so policisti izsledili v Bošamarinu. Ugotovili so, da ima pes status nevarnega psa in ima v evidenci zabeležena že dva ugriza. Veterinarska inšpekcija se je odločila za odvzem psa lastniku, kar je ob asistenci policistov vodnikov službenih psov storila 6. aprila. Lastnici, ki je kršila določila zakona o zaščiti živali, ker ni zagotovila fizičnega varstva nevarnega psa, so izdali globo v višini 200 evrov.

Samovoljno ga je odpeljala iz zavetišča

V PU Koper še pojasnjujejo, da je veterinarska inšpekcija psa namestila v Obalno zavetišče za zapuščene živali v Sv. Antonu. Lastnica je psa, ki mu je ime Lord, nekaj dni za tem vzela iz zavetišča in ga odpeljala nazaj domov. Prijavo o tem so policisti prejeli 21. aprila. in pričeli z obravnavo kaznivega dejanja tatvine.

Policija je tudi potrdila, da je šlo pri napadu v Hrvatinih za istega psa lastnice iz Bošamarina. Včeraj sta se lastnica in njena mati prišli na policijsko postajo, kjer so ju zaslišali v zvezi s kaznivim dejanjem tatvine. Policisti so ju pozvali, naj izročita psa, kar pa sta odločno odklonili.

Grozila je s samomorom

Po zaslišanju so policisti včeraj ob 14. uri pred bivšim maloobmejnim prehodom Kaštelir ustavili osebni avtomobil, v katerem sta bili obe ženski in nevaren pes. Psa so nemudoma zasegli in ga odpeljali v zavetišče. Lastnica je ob tem zagrozila s samomorom in odšla. “Da bi jo zavarovali, so jo policisti šli iskati in jo našli v Hrvatinih. Še vedno je grozila s samomorom in odklanjala zdravniško pomoč, vendar so policisti kljub temu na kraj poklicali zdravnika, ki je zanjo popoldan odredil prisilno hospitalizacijo,” so v PU Koper opisali, kako se je sklenil včerajšnji postopek.


Najbolj brano