Ora išče direktorja

Svet Območne razvojne agencije (ORA) Krasa in Brkinov Sežana je objavil javni razpis za delovno mesto direktorja območne razvojne agencije. Kot kaže, se sedanji direktorici po 12 letih maje stolček, saj tri občine nezadovoljstvo z delom agencije izkazujejo tudi s prepolovitvijo denarja zanjo.

 Foto: Helena Race
Foto: Helena Race

Kandidati za mesto direktorja Območne razvojne agencije Krasa in Brkinov Sežana lahko prijavo oddajo še vključno v četrtek, 3. maja. Imeti morajo univerzitetno ali visokošolsko izobrazbo in najmanj štiri leta delovnih izkušenj na delovnih mestih s takšno izobrazbo, predložiti pa morajo tudi predlog vodenja in vizije razvoja zavoda. Kot še navaja razpis, bodo imeli prednost pri izbiri kandidati z izkušnjami pri svetovanjih s področja podjetništva in projektnega managmenta ter usposobljeni za izvajanje sistema SPOT oziroma e-Vem.

Kot je povedal predsednik sveta Ore Peter Boršič, se sedanji direktorici Vlasti Sluban mandat izteče prvega oktobra. Razpis pa so objavili dovolj zgodaj, ker morajo izbranega kandidata potrditi tudi občinski sveti vseh štirih občin ustanoviteljic - Komna, Sežane, Divače in Hrpelj-Kozine.

Zadnje mesece se je v nekaterih občinah pojavilo z delom Ore nekaj nezadovoljstva, ker da ni poskrbela za dovolj razpisov. A kot pravi Boršič, je bilo nezadovoljstvo predvsem zaradi težav pri delovanju LAS, nad katerim bdi Ora.

Vse štiri občine imajo v Ori sicer enakovredne, četrtinske deleže in prav tolikšne obveznosti. Toda slednjih so se lani nekatere začele otepati. Tako je divaška občina že ob podpisu pogodbe za leto 2017 enostransko določila, da bo plačala samo polovico predvidene vsote. Med ostalimi tremi je samo komenska občina plačala svoj delež v celoti, hrpeljsko-kozinska polovico, a je zagotovila, da bo letos plačale še preostalo polovico, sežanska občina pa je plačilo druge polovice zavrnila. Ora ji je obrazložila, da so to pogodbene obveznosti, ki jih je treba izpolniti, vendar denarja iz Sežane še ni.


Najbolj brano