Dobrodelna joga za pomoč družini v stiski

Tudi z vadbo joge je mogoče pomagati ljudem v stiski. Vaditeljica joge Nuša Pevc vabi v petek, 20. aprila, na prvo v nizu brezplačnih ur karma joge, kjer bo zbirala prostovoljne prispevke za pomoč socialno ogroženi družini iz slovenske Istre.

Nuša Pevc se je odločila slediti zgledu iz tujine, kjer veliko joga 
studiev prireja ure  brezplačne jogo, na katerih zbirajo prostovoljne prispevke za  dobrodelne namene. Foto: Osebni arhiv Nuše Pevc
Nuša Pevc se je odločila slediti zgledu iz tujine, kjer veliko joga studiev prireja ure brezplačne jogo, na katerih zbirajo prostovoljne prispevke za dobrodelne namene. Foto: Osebni arhiv Nuše Pevc

LUCIJA > “Karma joga je joga dejanj, prakticiranje nesebičnosti, pomoč drugim, ne da bi kaj pričakovali v zameno, kar je zelo pomembno na naši jogijski poti do samospoznanja. S tem, ko pomagamo drugim, pomagamo tudi sebi. In ne le tako, da poskrbimo za svojo dobro karmo, sočutje do drugih prinaša tudi več sočutja do nas samih,” pravi vaditeljica joge Nuša Pevc. Odločila se je slediti zgledu iz tujine, kjer veliko joga studiev prireja ure brezplačne jogo, na katerih udeleženci zbirajo prostovoljne prispevke za različne dobrodelne namene.

Prva v nizu Nušinih dobrodelnih vadb bo v petek, 20. aprila, ob 18.30 na divji plaži med gostilno Ribič in avtokampom Lucija (blizu fitnesa na prostem). Naslednja bo na glavni plaži v Portorožu po prvomajskih počitnicah in kasneje v maju še joga v Kopru, Izoli in še kje. V primeru slabega vremena bodo vadbe prestavljene na drug termin.

Zbirali bodo gotovinske prispevke za socialno ogroženo družino iz slovenske Istre - za mamo in njenega devetletnega sina, ki jima je umrl mož oziroma oče. Mama se bori z rakom in znašla sta se v hudi stiski.

Vadba bo primerna tako za začetnike kot za bolj izkušene jogiste. S seboj je treba prinesti le podlogo. Kdor je nima, jo bo dobil pri vaditeljici.


Najbolj brano