Letos je premagal tako Brda kot Tabor

Če izrek prišel, videl, zmagal ne drži vedno, pa ga lahko zagotovo uporabimo pri sobotnem nastopu levega krilnega igralca Brd Alena Pavića. Po vstopu v igro je v dveh minutah zrežiral preobrat na tekmi.

Alen Pavič je bil s podajama za odločilna zadetka Brd igralec 
tekme. Foto: Matej Glavina
Alen Pavič je bil s podajama za odločilna zadetka Brd igralec tekme. Foto: Matej Glavina

SEŽANA > V 25-letnem Alenu Paviću je trener Anton Žlogar videl taktično rešitev, njegova pričakovanja pa je upravičil z dvema podajama za dva zadetka Brd. Pozneje je bil sicer manj v ospredju, ampak svoje je opravil. Zadetka sta namreč obrnila rezultat tekme. Uveljavil je že večkrat videni zakon bivšega. Velja poudariti, da je Pavić jeseni v dresu Tabora z zadetkom potopil Brda v Vipolžah, pozimi zamenjal dres in se v Sežano spet vrnil kot eden ključnih mož za zmago - le da v dresu nasprotne ekipe. Zanimivo je, da je lani v Sežani prav tako odločil tekmo v prid Adrie. “Ne vem sicer, kaj mi na tem igrišču tako ustreza. Morda to, da poznam vsak delček, saj sem ga lahko večkrat spoznaval - za Tabor sem igral že v mlajših selekcijah in nato še med člani. Sežano imam v lepem spominu,” pravi Pavić.

Nogometaš, ki je doma iz Pivke, je sicer za Tabor igral v selekciji U-15, z Gorico pa je postal državni mladinski prvak, kar ga je pozneje za leto dni pripeljalo v člansko ekipo Gorice (v prvi ligi 2012/13 je odigral 551 minut), od koder je odšel po prihodu ljudi in nogometašev iz Parme. Srečo je poskusil tudi v sosednji Italiji, prestopil je k Realu Vicenza v četrto italijansko ligo, ki še ima status profesionalne, vendar brez prave sreče. Po vrnitvi domov je igral med Adrio, Sežano in Brdi.

“Zelo sem vesel, da smo zmagali tretjo tekmo zapored in da sem tokrat prispeval k pomembni zmagi. Motivacija je bila zares velika, vedno se je lepo dokazati proti bivšemu klubu in soigralcem, ki v ligi potrjujejo svojo kakovost. Prepričan sem, da bomo zlahka obstali v drugi ligi,” poudarja Pavić, ki je imel letos precej težav s poškodbami. “Zdaj je vse v redu, počasi se vračam v polni pogon in mislim, da bo kmalu vse tako, kot mora biti.”

O tekmi s Taborom je povedal še: “Bil sem del taktičnega načrta. To je bila tretja tekma, v kateri sem v igro vstopil v drugem polčasu. In trikrat smo zmagali. Rad bi pomagal Brdom do obstanka in odigral čim bolje, da mi poleti končno uspe, kar čakam že nekaj let - torej da pridem na višjo raven oziroma v prvo ligo. Za mano so kar mučna leta in upam, da se mi bo končno odprlo.”


Najbolj brano