Gospodarski oskarji praznujejo pol stoletja

Danes bo GZS znova nagradila najboljše gospodarstvenike in podjetnike. Tokratni gospodarski oskarji bodo jubilejni, saj bodo nagrade za izjemne dosežke podelili že petdesetič.

Imena vseh nagrajencev so zapisana tudi na “steni slavnih” v 
stavbi GZS. Foto: Tamino Petelinsek
Imena vseh nagrajencev so zapisana tudi na “steni slavnih” v stavbi GZS. Foto: Tamino Petelinsek

LJUBLJANA > Nagrade GZS za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke so najstarejše tovrstne nagrade pri nas. Skozi pol stoletja jih vsako leto podelijo gospodarstvenikom in gospodarstvenicam, ki trajnostno ustvarjajo presežke - imajo večletne odlične rezultate na domačem in svetovnih trgih, odlikujejo pa jih inovativna poslovna filozofija in premišljene poslovne poteze. S svojim delovanjem dokazujejo, da je mogoče odlične rezultate v zadovoljstvo tako kupcev in lastnikov, kot zaposlenih in okolja doseči tudi v najzahtevnejših razmerah poslovanja.

Imena letošnjih nagrajencev bo GZS razkrila danes, nagrade pa jim bodo drevi slavnostno podelili na prireditvi v Cankarjevem domu. Rdeča nit letošnje jubilejne podelitve je strast, ki spreminja sanje v uspeh, saj omogoča dosego ciljev, ki presegajo najbolj divjo domišljijo. “Strast je tista nevidna energija, ki žene naše letošnje nagrajence in nagrajenke, da segajo po zvezdah,” pravijo na GZS.

353

nagrad je doslej podelila GZS.

Na letošnji podelitvi se bodo posebej poklonili vsem dosedanjim prejemnikom in prejemnicam nagrade. Prve nagrade so podelili leta 1969, v pol stoletja pa se je nabralo 353 nagrajencev, iz vseh panog in z vseh koncev države. Tudi s Primorske, kamor je v 50 letih romalo skupaj 48 nagrad.

O nagrajencih odloča komisija za nagrade, pri čemer od leta 2011 upošteva 69 meril. V sedemčlanski komisiji sodelujejo ugledni nagrajenci preteklih let, ki s svojim zgledom prispevajo k pomenu nagrade. GZS je januarja letos izdala tudi monografijo Portreti dosežkov, v katerih je predstavljenih 353 dosedanjih nagrajencev. Njihova imena pa so nanizana tudi na stekleni steni v stavbi GZS v Ljubljani. Danes se jim bodo pridružila še imena novih nagrajencev.

48

nagrad GZS so dobili primorski gospodarstveniki in gospodarstvenice.


Najbolj brano