Zmago so le dočakali

Nogometaši Gorice so po daljšem času dočakali zmago in tudi vrnitev Mirana Burgića, ki je botroval edinemu zadetku za zmago 1:0 nad Aluminijem v zadnji tekmi 23. kroga prve lige. Gostitelji so tako le izkoristili številčno premoč v drugem polčasu.

 Foto: Leo Caharija
Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA > V novogoriškem športnem parku je tekla 73. minuta. Matija Škarabot je poslal eno od številnih podaj v kazenski prostor, kjer se je v zrak dvignil Miran Burgić in s strelom z glavo stresel gostujoči okvir vrat. Žoga se je odbila v polje, kjer jo je čez gol črto potisnil Mark Gulič. Burgić je v igro vstopil le nekaj minut prej, in v prvem pravem stiku z žogo dosegel, kar soigralcem ne zlepa ne zgrda ni uspevalo polnih 70 minut. “Prijetno se je bilo vrniti in po več kot desetih mesecih okusiti tekmovalni utrip. Še toliko bolj, ker nam je uspelo zmagati po daljšem sušnem obdobju. Nogometa ne pozabiš igrati kar tako, moram pa po dolgem premoru spet pridobiti pravi občutek za žogo in prostor,” je povedal Burgić, ki se je lani pred poškodbo poigraval z mislijo o zaključku igralske poti. Zdaj noče prehitevati dogodkov in se obremenjevati, kaj in kako bo, ko mu bo konec sezone potekla pogodba. Ne nazadnje je tudi včerajšnja tekma potrdila, kako močno Novogoričani pogrešajo napadalca z občutkom za gol.

Pred edinim zadetkom je bilo v novogoriški igri precej prometa, izkupiček pa je bil boren. Vratar Aluminija Matija Kovačić ni bil na hujših preizkušnjah. Novogoriški streli oziroma poskusi so se praviloma odbijali od gostujočega bloka ali pa so končali mimo vrat. Na drugi strani so Kidričani še najlepšo priložnost zamudili na začetku tekme, ko je po kotu strel Josipa Zebe ubranil Januš Štrukelj. Gostitelji so tekmo sicer začeli s tremi nogometaši v zadnji vrsti in kot zanimivost brez tujcev oziroma novincev s Hrvaške. Na klopi je bil le Matej Šantek, ki pa ni vstopil v igro. Miran Srebrnič je v nadaljevanju aktiviral ofenzivne igralce. Tudi zato, ker je Aluminij ob nespametnem prekršku za drugi rumeni karton Ilije Martinovića ostal le z desetimi nogometaši, a ni izobesil bele zastave niti po goriškem golu. “Pričakoval sem zahtevno tekmo. Upam, da se bodo mladi fantje zdaj otresli krča. Morali bi doseči še drugi gol, a navsezadnje je pomembno, da smo tekmo dobili,” je povedal Srebrnič.


Najbolj brano