Prometno v obeh smereh

Pri mirenski Adrii je bilo tudi v zimskem prestopnem roku dokaj prometno v obe smeri. Še pred novim letom pa so razkrili ime trenerja, ki jih bo vodil v nadaljevanju tretje slovenske nogometne lige zahod.

Mirenci (v zelenih dresih) in Biljenci se bodo spet pomerili čez 
dober teden dni. Jesenska dvoboja sta se razpletla z remijema.   Foto: Aleš Frančeškin
Mirenci (v zelenih dresih) in Biljenci se bodo spet pomerili čez dober teden dni. Jesenska dvoboja sta se razpletla z remijema.  Foto: Aleš Frančeškin

MIREN > Jože Prelogar se je na klop mirenske Adrie vrnil po skoraj petih letih. Nekdanjega nogometaša Olimpije in Maribora ter v samostojni Sloveniji za krajši čas tudi Gorice si bo v posebej lepem spominu ohranil Patrik Eler. Prelogar ga je na poti v Avstrijo vzel s seboj v Celovec, kjer je sedanji član francoskega drugoligaša Nancyja z zadetki opozoril nase. Nekdanji pomočnik selektorja članske reprezentance v obdobju Braneta Oblaka si seveda želi, da bi šel po Elerjevih stopinjah še kdo. To bi bilo svojevrstno priznanje za Prelogarja in tudi za mirenski klub.

Adria v drugi del sezone tretje SNL zahod vstopa s četrtega mesta, a z le dvema točkama zaostanka za drugouvrščeno Izolo, ki jo bodo gostili jutri v prvem spomladanskem krogu. Teden dni kasneje sledi vselej napet sosedski obračun z vodilnimi Biljami, kamor se je podal najboljši strelec Adrie v jesenskem delu Miha Devetak. Mimogrede, šest zadetkov je v prvem delu sezone dosegel tudi zimzeleni Filippo Zovatto, ki še naprej trenira v Mirnu, tako kot tudi Saša Ranić. Za izkušnje naj bi poskrbela še en nekdanji nogometaš Gorice Dragoljub Nikolić in vratar Denis Baloh, ki je svoj čas branil tudi v ajdovskem Primorju, nazadnje pa je bil dejaven v futsalu.

3. trener, ki bo v letošnji sezoni vodil Adrio, je Jože Prelogar.

Od mlajših novincev velja omeniti igralca goriške nogometne šole Tineta Hledeta, ki je jeseni branil barve Ilirije, mladinca Gorice Petjo Majcna in Klemna Umeka, ki je prišel iz Bilj. Po hudi poškodbi se v pogon vrača tudi Jaša Leban Rijavec. V Mirnu pa spomladi ne bo več dveh jesenskih prvokategornikov Marka Furlana in Boštjana Klepaca, ki sta šla stopničko višje, k Brdom v drugo ligo. Predsednik kluba Erik Kovic, ki si želi, da bi nad pomožnim igriščem v doglednem času zasvetili žarometi, vselej poudarja boj za vrh, hkrati pa je tudi v sozvočju z Jožetom Prelogarjem. Trener Adrie pravi, da bo spomladi dobil jasnejšo sliko oziroma temelje ekipe za naprej. “Seveda se želimo obdržati v zgornjem delu lestvice in pri tem ponuditi priložnost za dokazovanje mlajšim. Ekipa je na treningih prizadevna, nasploh pa v klubu in okoli njega vlada spodbudno ozračje,” je povedal Prelogar.


Najbolj brano