Zmaga ostala v Kopru

Odbojkarice Luke Koper so v tekmi 16. kroga premagale Ankaran Hrvatine s 3:2 (14, -23, -20, 23, 11).

 Foto: Zdravko Primožič/FPA
Foto: Zdravko Primožič/FPA

KOPER > Koprske odbojkarice so v domači dvorani v primorskem derbiju proti Ankaranu prišle do pete zmage, zanjo pa so se pošteno namučile, saj so morale odigrati pet nizov. Ankarančanke bodo redni del 1. DOL za ženske končale na predzadnjem devetem mestu, Koprčanke pa imajo dva kroga pred koncem še možnosti za preboj po lestvici navzgor do šestega mesta.

Dvorana OŠ Koper, gledalcev 100, sodnika: Kramar (Kamnik) in Zajec (Ljubljana).
Luka Koper: Raič 1, Kušar, Isanović 14, Radešić, Lucas 28, Đukić, Dodič 11, Haupt, Nedoh, Kocet, Jovič 4, Pešič 8, Kaker 13.
Ankaran Hrvatini: Pucer, Tozan, Apollonio, Pangerc 8, Angelini 15, Medved, Morgan, Pavič 15, Cerovac 3, Ražman, Lovšin 18, Trobec, Lucas 4, Barut.

Koprčanke so si vrata do zmage v prvem nizu odprle po izidu 7:7, ko so najprej povedle za dve točki, potem za tri in pet točk, pred končnico pa so vodile z 19:12, kar je bil za Ankarančanke prevelik zalogaj. V drugem nizu so domačinke vodile že z 10:7, gostje pa so se prednje prebile pri 12:11 in na drugi tehnični odmor šle s prednostjo ene točke. Koprčanke so osvojile naslednji dve točki. Ekipi sta bili zadnjič v nizu izenačene na 17. točki, nakar so povedle Ankarančanke. Koper se je na točko zaostanka približal pri 20:21, končnica pa je pripadla gostjam.

Ankarančanke so ob prvem tehničnem odmoru tretjega niza vodile z 8:4, ob drugem je njihova prednost znašala 16:11. Toda to ni zmedlo domačink, ki so se približale na dve točki zaostanka, nazadnje je bila takšna razlika pri 19:21. Do konca niza so Koprčanke osvojile le še eno točko in Ankaran je povedel z 2:1 v nizih.

Gostje so bolje začele četrti niz. Vodile so že z 12:8, ob drugem tehničnem odmoru pa so bile spredaj domače igralke (16:15). Do končnice so si priigrale tri točke prednosti (21:18), z delnim izidom 3:1 so se njihove tekmice še zadnjič približale, a niz so osvojile Koprčanke.

Ankaran je v petem nizu vodil že z 8:4. Koper je na deveti točki ujel priključek in se tudi prebil v prednost. Te ni več izpustil iz rok.

Koper bo v naslednjem krogu igral proti Aliansi Šempeter, Ankaran proti Zgornji Gorenjski.


Najbolj brano