Smučarski center Cerkno je zaživel z vsemi napravami

Minuli četrtek je Hotel Cerkno ponudbo dopolnil z novim drsališčem. Že prej je na smučarskem centru pognal vse naprave, tudi šestsedežnico Lom. Ker mu je na pomoč priskočilo 12 sodelavcev družbe Postojnska jama, bo ponovno zaživelo tudi lani zaprto gostišče na tem delu smučišča.

Majhna naložba v novo drsališče na plastični podlagi za veliko veselje otrok.  Foto: Saša Dragoš
Majhna naložba v novo drsališče na plastični podlagi za veliko veselje otrok.  Foto: Saša Dragoš

CERKNO > “Lani smo v tem času odprli male terme, letos v uporabo predajamo novo drsališče. Obljubljam, da bomo tudi ob letu dopolnili ponudbo,” je direktorica Hotela Cerkno ManuelaBožič Badalič, skupaj z direktorico Certe Petro Borovinšek, prerezala trak pred novim hotelskim drsališčem.

Drsanje 365 dni v letu

Posebnost obogatitve hotelske ponudbe je, da bo drsanje omogočala vse dni v letu. Do konca zimske sezone pred hotelom, preostale mesece na smučarskem centru (SC) Cerkno.

“Drsališča so zadnja leta zelo priljubljena in odločili smo se, da ga kupimo. 30.000 evrov vredno naložbo je financirala Certa. Hotel je dokupil vso opremo za izposojo. Ker je drsališče iz plastične mase, bomo pozneje z njim dopolnili letno ponudbo na SC,” je povedala Badaličeva.

Ker je te dni hotel zaseden do zadnjega kotička in je bilo vreme kot iz škatlice, je bil dobro obiskan tudi SC. “Iz izkušenj vemo, da na začetku decembra ljudje ne hitijo na smuči. Zato smo ugodne vremenske razmere izkoristili za izdelavo tehničnega snega. Sedaj se lahko pohvalimo z izdatno 90-centimetrsko naravno in kompaktno snežno podlago. Že med tednom smo pognali vse naprave,” je nadaljevala Badaličeva. Torej delujejo tudi naprave na Lomu.

Na pomoč delavci iz Postojne

Ker so rešili kadrovski krč, bodo lahko ponovno odprli lani zaprto gostišče na tem delu SC. “Ekipe imamo pripravljene. Je pa Lom najbolj izpostavljeno vetru. Zato gostišče prav gotovo ne bo odprto ves čas,” meni Badaličeva. V hotelu se je v zadnjih treh letih zamenjala večina zaposlenih. Nove so iskali po vsej državi. Naposled je, tik pred zdajci, priskočila na pomoč družba Postojnska jama, po prevzemu obvladujoča družba Certa holdinga. “Prišli so že utečeni blagajniki in gostinci, ki se bodo aprila vrnili v matično družbo. Potrebovali bi še kakšnega kuharja, a teh ni v vsej Sloveniji. Iz domačega okolja sodelavcev sploh nismo uspeli pridobiti. Navkljub temu, da naše plače niso med najnižjimi,” se je čudila Badaličeva.

S povprečno bruto plačo je Hotel Cerkno na ravni povprečne plače v občini (1290 evrov) in nad povprečnimi plačami v večini tamkajšnjih industrijskih družb. Bil pa je najbolj izpostavljen v kaotičnem dogajanju z menjavo lastništva in prav temu gre, ob vsesplošnem pomanjkanju gostincev, pripisati njegovo kadrovsko razsulo. Razmere so se zdaj umirile Za Cirkus je te dni poskrbel le domači pihalni orkester z istoimenskima prazničnima koncertoma. Za nadaljevanje pa znova hotel s pravljično deželo, s katero je obdal novo drsališče. Hiške, ki so pravljice pred hotel priklicale že lani, bodo do novega leta z domačimi animatorkami in gostujočimi umetniki stregle z zabavo za mlado in staro.


Najbolj brano