Jesen z dvema obrazoma

Nogometaši Adrie so bili lep čas najprijetnejše presenečenje tretje lige zahod, ki so jo pred zimskim premorom sklenili na četrtem mestu. Jeseni sta se na klopi Mirencev zvrstila dva trenerja, spomladi jih bo vodil še tretji, povratnik po dobrih štirih letih Jože Prelogar.

Mitja Kristančič Foto: Zdravko Primožič/FPA
Mitja Kristančič Foto: Zdravko Primožič/FPA

MIREN > V pretekli sezoni so se pri Adrii odkrito spogledovali z napredovanjem v drugo ligo in v ta namen tudi sestavili konkurenčno ekipo, ki se je do konca borila za vrh. Ko se jim je ta izmuznil, je prišlo do večjega igralskega osipa, poslovil pa se je tudi trener Borivoje Lučić, ki se je vrnil v Novo mesto. Navkljub drugačnemu razmišljanju predsednika Adrie Erika Kovica, se je zdelo, da bodo ob spremenjenih razmerjih moči pri mirenskem klubu zadovoljni že, če bodo ohranili stik s sredino lestvice. “Dokler bom na čelu kluba, bomo vedno zasledovali visoke cilje. Ambiciozno držo bomo ohranili tudi v nadaljevanju sezone in v ta namen tudi dopolnili ekipo, ki se bo potegovala za mesta pri vrhu,” je povedal Kovic.

Adria je imela v prvem delu sezone prav zanimivo rezultatsko krivuljo. Od 4. do 9. kroga je nanizala šest zmag, s katerimi se je zavihtela na vrh lestvice. Zato pa je v naslednjih šestih tekmah zaman zasledovala želene tri točke. Zadnjo zmago so Mirenci zabeležili 14. oktobra v Izoli, nato je sledil razburljiv derbi z Biljami, v katerem sta se tekmeca razšla z remijem. Če je prvi sosedski obračun, ki se je v 3. krogu prav tako razpletel z neodločenim izidom, napovedal niz zmag, je drugi prinesel strm padec rezultatske uspešnosti. Med drugim so Mirenci osvojili le točko na gostovanju pri zadnjeuvrščeni Ilirski Bistrici, jesen pa so sklenili s teniškim porazom 0:6 v Krvavem potoku.

Na igrišču je bil nekajkrat ključni mož zimzeleni 48-letni Filippo Zovatto. S šestimi goli sta bila z Miho Devetakom najboljša strelca Adrie v jesenskem delu.

“Seveda sem zelo zadovoljen, kako je ekipa delovala v prvem delu jeseni, manj pa z učinkom v zadnjem obdobju. Mislim, da je bila glavna težava pomanjkanje ustreznih alternativ, ko so moštvo začele redčiti poškodbe in kartoni,” je povedal Kovic, ki ni želel preveč razpredati o razlogih za konec sodelovanja z Mitjo Kristančičem. Slednji je Mirence vodil dobršen del jeseni, ob koncu pa je trenersko taktirko prevzel Šefik Mulahmetović, ki pa je bil, kot se je izkazalo, zgolj začasna rešitev. O tem, kakšni bodo mirenski dometi v nadaljevanju sezone, pa bosta v največji meri odgovorila kar uvodna spomladanska obračuna, ko bo Adria najprej gostila Izolo, nato pa se bo v Biljah pomerila z vodilno ekipo v prvenstvu.


Najbolj brano