Čelno trčil in odpeljal

V nedeljo zvečer se je zgodila prometna nesreča na Šmarski cesti pri križišču za Korte. Voznik osebnega avtomobila je pripeljal po cesti iz Kort na Šmarsko cesto in zavijal desno proti Dragonji, ko je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal na nasprotno smerno vozišče, kjer je čelno trčil v osebni avto, katerega je vozil 74-letnik s Trsta. V njegovem vozilu sta bili še dve sopotnici. Povzročitelj je s kraja nesreče odpeljal, vendar so ga policisti kmalu izsledili.

 Foto: STA
Foto: STA

PRIMORSKA > Ugotovili so, da je 61-letnik vozil pijan. Odrejen alkotest je odklonil, prav tako strokovni pregled. Sledi mu obdolžilni predlog za vožnjo z neprilagojeno hitrostjo, pobeg s kraja prometne nesreče, ker ni imel pri sebi vozniškega dovoljenja ter plačilni nalog.

Pijan za volanom

Očividka je v soboto popoldne prijavila, da po Portorožu vozi pijan voznik. Policisti so ustavili 58-letnega Pirančana, ki mu je alkotest pokazal 0,74 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi mu obdolžilni predlog.

V marini zagorela jadrnica

V Izoli je v nedeljo zvečer zagorela jadrnica, last avstrijskega državljana. Škode je za 3500 evrov, policisti pa še ugotavljajo vzrok požara.

Vlomilci nad lokale

V nedeljo ponoči je nekdo poskušal vlomiti v lokal na bencinskem servisu v Portorožu, vendar mu to ni uspelo. Nastala je le škoda zaradi poskusa vloma. Neznancem pa je uspelo vlomiti v lokal v Hrastovljah, od koder so odnesli priročno blagajno in lastnika oškodovali za 100 evrov.

Ukradli del stebra iz medenine

V Dekanih so ponoči ukradli del stebra iz medenine, na katerem je bila luč javne razsvetljave. Škode je za 1000 evrov.

Pijan in brez vozniškega dovoljenja

Policisti so na cesti Dvori-Galantiči ustavili 56-letnega državljana Romunije, ki mu je alkotest pokazal 0,66 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Poleg tega voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Sledi mu obdolžilni predlog.

Pijano voznico pridržali in ji odvzeli vozniško dovoljenje

V nedeljo zvečer je policiste poklical očividec in povedal, da po avtocesti Postojna-Razdrto (smer Koper) pred njim pelje voznik z osebnim avtom celjskih registrskih tablic, ki vozi zelo nezanesljivo (po levem, pa po desnem pasu, zavira, pospešuje ...). Policisti so ustavili 49-letno voznico. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal 0,75 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Voznico so pridržali in ji odvzeli vozniško dovoljenje. Sledi ji obdolžilni predlog.

Sumijo, da je bil na delu požigalec

V nedeljo dopoldne je zagorelo na hiši v vasi Barka pri Sežani. Gasilci so požar pogasili, glede na zbrane podatke pa policisti zbirajo informacije glede suma storitve kaznivega dejanja požiga.

Ukradli izvenkrmni motor

V Strunjanu je nekdo s privezane barke ukradel izvenkrmni motor znamke Suzuki, vreden 1200 evrov.

26. 12.

Ponoči je nekdo vlomil v bencinski servis na Plavjah, od koder so odnesli inkaso in večko količino cigaret. Policisti zbirajo obvestila.


Najbolj brano