Radoživ koncert V objemu not je povezal Italijane, Hrvate in Slovence

V raznoliko kulturno ponudbo Kopra je s kontinuirano likovno, glasbeno, dramsko in literarno ponudbo globoko vraščena tudi Skupnost Italijanov Santorio Santorio, ki je praznično vzdušje obogatila s ponedeljkovim koncertom Un abbraccio di note (V objemu not). V dvorani Pokrajinskega muzeja Koper so nastopile italijanski, slovenski in hrvaški glasbeniki.

 Foto: Samo Raffone
Foto: Samo Raffone

KOPER > Večkulturni koncept se je tudi na prazničnem koncertu izkazal za zmagovitega: izvrstnim domačim izvajalcem Leanu Klemencu, Stefanu Heringu iz skupine Calegaria in klapi Solinar so se pridružila velika imena avtorske glasbe. V repertoarju, ki je segal od priredb ljudskih pesmi in italijanske kancone do šansona in svetovnih uspešnic, je istrska kantavrorica Elis Lovrić presenetila s šansoni v labinskem narečju, Rudi Bučar s svojimi uspešnicami v povsem novi preobleki, Tinkara Kovač pa je vnovič dokazalavrhunsko mojstrstvo.

Domala dveurni koncert so združeni glasbeniki sklenili s skupno izvedbo Cohenove Hallelujah in k sodelovanju pritegnili številno občinstvo. Glasbena poslastica po meri mesta, ki je povezala istrske ustvarjalce v žlahtnem vzorcu in voščilu za nov čas.

IU


Najbolj brano