Ponovitev ženskega finala

Včeraj se je s ponovitvijo lanskega finala med Kamničankami in Mariborčankami, ki se je končal po oddaji naših besedil v tisk, iztekel ženski del zaključnega turnirja odbojkarskega pokala Slovenije. Moški finale bo danes, v obeh konkurencah se je predstavilo šest Primorcev.

Primorka Tina Grudina (2) je  za Calcit v polfinalu dosegla kar 
20 točk. Foto: Igor Mušič
Primorka Tina Grudina (2) je za Calcit v polfinalu dosegla kar 20 točk. Foto: Igor Mušič

HOČE > V četrtek so s tekmovalnim sporedom začela dekleta, junakinja dneva pa je bila pred 400 gledalci novogoriška državna reprezentantka v dresu kamniškega Calcita, Tina Grudina. V zelo izenačeni tekmi je domačemu Formisu nasula kar 20 točk in je kot najboljša igralka tekme bistveno pripomogla k zmagi Calcita s 3:1 (-23, 19, 23, 17). Za Gorenjke je igrala še ena predstavnica novogoriške šole, Maja Pahor, in dosegla točko. Dodati velja, da so se Gorenjke pred zaključnim turnirjem na položaju organizatorke okrepili s hrvaško reprezentantko Bernardo Brčić. Tretja Novogoričanka, blokerka Teja Bavdaž je pri Formisu in je zbrala šest točk.

V drugem polfinalu branilke pokalnega naslova, mariborska NKBM, ki jo vodi novogoriški trener Samo Miklavc, ni dovolila presenečenja. Mariborčanke so kot vodilna ekipa prve lige z zmago s 3:0 (13, 22, 14) pokazale, kako velika razlika je med njimi in petouvrščeno Alianso iz Šempetra v Savinjski dolini. Letos doma Miklavc s svojimi dekleti še ni oddal niti točke.

Sinoči so polfinalne boje odigrali tudi moški. Aktualni prvaki (letos naskakujejo tretji pokal zapored) kamniški Calcit so se s Kanalcem Juretom Okrogličem za vstop v finale borili s presenečenjem pokalnega tekmovanja, kranjskim Triglavom. V drugem polfinalu je državnega prvaka ACH Volley, kjer v prvi postavi igra kanalski libero Jani Kovačič, čakalo še drugo in največje presenečenje - vrsta domačih Hoč, ki je sicer v prvi ligi šele sedma.

Moški finale bo danes ob 17. uri, tudi v neposrednem prenos nacionalne televizije.


Najbolj brano