Jezni, hrupni, surovi in bliskoviti

Pankrti so še glasni. In tudi hitri - izbrane posnetke z velikega jubilejnega koncerta ob 40. rojstnem dnevu v Stožicah so že izdali na albumu. V ponedeljek bodo rohneli na božičnem koncertu v Postojni, zatem pa še v Novi Gorici.

Na CD-ju je zbranih 21 pesmi s koncerta v Stožicah.
Na CD-ju je zbranih 21 pesmi s koncerta v Stožicah.  

LJUBLJANA, POSTOJNA, NOVA GORICA> Pankrti so 20. oktobra v dvorani Stožice debeli dve uri napolnili s 33 skladbami in na koncertu, naslovljenem Gospodje jest vam ne verjamem, dostojno praznovali 40. rojstni dan.

Najprej dobra novica: na CD-ju Pankrti Stožice 2017 (Strela Records, Racman) posnetki zvenijo precej bolje kakor v dvorani, ki se tistega večera ni ponašala z dobrim ozvočenjem. Kdor se je na koncertu pritoževal, da ne sliši, kaj tuli Peter Lovšin, bo zdaj nadoknadil zamujeno.

In slabša novica: od 33 zaigranih pesmi se jih je na album uspelo uvrstiti “samo” 21. Lepo, da spet slišimo uvodno Skupi in cel niz klasik, od Lepih in praznih do Osmega dne, vmes tudi novo protestno To ni več Slovenija. Nič hudega, da je izpadla že tisočkrat slišana Bandiera rossa, škoda le, da niso objavljene še raritete Sivi in črni, Ostan rajš pr men, Podgane iz Ljubljane in Tko to mora bit zdej - lahko bi zazvenele namesto katere od številnih klasik.

Pankrte je v Stožicah s štirimi pesmimi počastil tudi Glen Matlock, nekdaj basist angleških pankerjev Sex Pistols, ki so usodno vplivali na naše Pankrte. Na albumu je gost zastopan s pesmijo Pretty Vacant.

Pankrti ne mirujejo. V ponedeljek, na božič, bodo nastopili v velikem ogrevanem šotoru na parkirišču stavbe PTC Primorka. Na rajanju, ki se bo pričelo ob 19. uri, bodo nastopili še Šank rock, Vlado Kreslin in Mali bogovi, San Di Ego in Prelude.

V petek, 29. decembra, bodo Pankrti prednovoletno vzdušje podžigali na Bevkovem trgu v Novi Gorici, kjer bodo tega večera kot predskupina nastopili pe domačini Damin Gambit.


Najbolj brano