Jadran za prvo točko

Zadnji krog pred jesenskim reprezentančnim premorom rokometašic danes ob 19. uri v Hrpeljah prinaša primorski dvoboj med domačo ekipo Jadran Bluemarine in Žurd Koper. Gostje so favoritinje.

Suzana Poplašen je najboljša strelka Jadrana.
Suzana Poplašen je najboljša strelka Jadrana. 

HRPELJE > Po osmih odigranih krogih v prvi A ženski v Hrpeljah počasi začenja zvoniti alarm. Povratnik v ligo, domači Jadran Bluemarine, je prikovan na zadnje deseto mesto brez osvojene točke. Morebitna zmaga ali pa vsaj osvojena točka bi domačinkam veliko pomenila - tako za samozavest kot za priključek k predzadnjim Ptujčankam in k Ljubljančankam. Žurd Koper je pod precej manjšim pritiskom, saj je s tremi zmagami v varni sredini.

Razmerja moči se zaveda tudi hrpeljski trener Igor Poklar, ki pa še verjame v svoja dekleta: “Ekipa je popolna. Delamo dobro, nikakor pa nam ne uspe tega, kar izvajamo na treningih, za dalj časa prenesti na tekme. Obdobja, ko z velikim trudom držimo korak s tekmeci, zasenčijo napake, ko hitro prejemamo zadetke. Ne kažemo še dovolj stalnosti in agresivnosti, vendar pa je posamična kakovost deklet takšna, da bi ekipa morala biti sposobna obstati v ligi. Žurd je bil doslej boljši, vendar sodi v krog tekmecev, s katerimi moramo iskati priložnost za prve točke. Če bi nam to uspelo, bi reprezentančni premor, ki bo trajal vse do januarja, veliko bolj mirno preživeli in bi lahko še bolj uredili vrste.”

V koprskem Žurdu so te dni še malce pod vtisom sobotnega poraza z Mlinotestom. Predsednik Sašo Munda upa, da bodo občutki po tekmi v Hrpeljah prijetnejši: “Na tekmo se temeljito pripravljamo. Na sosedskih derbijih se nikoli ne ve, kaj bo. Ne odloča le trenutni položaj na lestvici. Ker gre za tekmo v bližini, si želim številnejše navijaške podpore kot doslej. Gledalci bodo na obeh straneh videli doma vzgojene mlade upe našega rokometa, ki si pozornost zaslužijo, dobro zasedene tribune pa igralke spodbujajo k boljši igri. Ob tem si želim boljšega sojenja, kot smo ga imeli v prejšnjem krogu. Dobro delo sodnikov lahko veliko prispeva k tekoči in bolj zanimivi igri ter k pozitivnemu vzdušju. Želim si, da bi se na koncu ne glede na rezultat sproščeno družili z našimi sosedi, s katerimi smo v dobrih odnosih.”

Koprčanke imajo več rešitev v napadu. Eva Zorko je s 33 goli tretja najučinkovitejša rokometašica primorskih prvoligašev, Metka Škabar je z dvema goloma manj peta, Karin Vatovec pa z 29 goli šesta. Pri domačinkah je najviše na tej lestvici Suzana Poplašen - sedma s 27 goli. Hrpeljke bodo morale garati v obrambi in iskati priložnosti z lahkimi streli iz protinapadov. IM


Najbolj brano