Za predelavo rižanskega kombija zbrali 30.000 evrov

Matej Špehar je s projektom predelave starega volkswagnovega kombija, ki je kar nekaj let počival na dnu reke Rižane, prepričal 536 Slovencev, ki ga je na slovenski spletni platformi za množicanje Adrifund podprlo z 30.345 evri.

Matej Špehar v Beer Bulliju
Matej Špehar v Beer Bulliju 

LJUBLJANA > “Projekt oživitve 30 let zapuščenega kombija, poimenovan Beer Bulli, ni bil le uspešen, celo dvakrat je presegel pričakovani znesek,” je sporočil vodja projekta Matej Špehar, ki bo kultni, skoraj 60 let star volkswagnov kombi skupaj z ekipo spremenil v mobilno pivoteko. Z deli naj bi zaključili v začetku avgusta. V njegovi notranjosti bodo sodi piva, ki bodo prek pip na boku popestrili marsikatero poroko, piknik, rojstni dan ali poslovno zabavo. Prek Adrifunda je njegov najem rezerviralo in plačalo že več kot so 100 oseb.

Kakšna pa je zgodba rižanskega kombija? “Rojen” je bil leta 1961 v Wolfsburgu. Kaj se je dogajalo prvih deset let z njim, je še vedno neznanka, a ekipa je izvedela, da ga je nato kupil Albin Oblak, gostinec in mehanik iz Rižane, ki ga je uporabljal za prevoz zelenjave v Ljubljano. V 80. letih ga je dobil lokalni kmet, ki ga je uporabljal za shranjevanje orodja. V tistem obdobju naj bi dobil tudi luknje od strelnega orožja. V 90. letih je kombi zaradi poplave končal v rečni strugi. Tam ga je ob vsakem večjem deževju prestavilo za nekaj metrov. In tako je dolga leta čakal na rešitev. Do lanskega poletja, ko ga je na suho potegnila ekipa Mateja Špeharja, ki mu želi vdahniti novo življenje.

Več o kampanji smo pisali: Kombi z dna Rižane bo mobilna pivoteka

BP


Najbolj brano