Vrečko skril v mednožje

41-letni Koprčan je imel februarja lani smolo, da so ga ustavili policisti. Da bi bila smola še večja, pa sta ga med postopkom s policisti opazovala še kriminalista. Tako sta videla, da je med postopkom v mednožje skril vrečko.

V zavojčkih je bilo skoraj deset gramov heroina.
V zavojčkih je bilo skoraj deset gramov heroina. 

KOPER > Zgodilo se je sredi lanskega februarja, ko je patrulja koprskih policistov v Prisojah v Kopru ustavila vozilo, za volanom katerega je sedel danes 41-letni J. D. iz Kopra. Medtem ko sta policista opravljala postopek, sta v neposredni bližini pod nadstreškom avtobusnega postajališča postopek opazovala kriminalista.

Očitno jima je bil voznik znan in sta bila pozorna na njegovo obnašanje. Ko se je policist, ki je vodil postopek zaradi prometnega prekrška, obrnil proti svojemu avtu, da bi vzel obrazec za zapisnik, je Koprčan iz jakne vzel vrečko in jo hitro skril v mednožje. V resnici bi ga odkrila tudi uniformirana policista, saj sta slišala šumenje vrečke.

Kriminalista sta nato stopila do J. D. in ga pozvala, naj izroči vrečko, ki jo je skril. Ko je osumljeni to storil, sta ugotovila, da je bilo v vrečki enajst zavojčkov, v njih pa skupno 9,75 grama heroina. Ker je bilo več kot očitno, da ima heroin pripravljen za prodajo odvisnikom, so ga ovadili in ga pred dnevi tudi obsodili.

Dejanje je priznal, v zameno pa je tožilstvo zanj predlagalo devet mesecev pogojne zaporne kazni z dvema letoma preizkusne dobe. Sodnica mu je takšno kazen tudi izrekla. Obsojenega je nato zanimalo, koliko časa bo v njegovi kartoteki zapisana ta obsodba in ali bodo o tem pisali mediji. Dejal je, da ima z njimi slabe izkušnje, sodnica in tožilka pa sta mu odvrnili, da z mediji ne bi imel slabih izkušenj, če ne bi storil nobenega kaznivega dejanja.

DC


Najbolj brano