Med vožnjo na kraj nesreče trčili še gasilci

Petkov popoldan je zaznamoval niz prometnih nesreč na ajdovskem, sežanskem in pivškem koncu. Med vsemi udeleženci sta se najhuje poškodovala pivška gasilca, ki sta bila s kolegoma na intervencijski poti.

Voznik kombija, ki je povzročil prometno nesrečo v bližini Zagorja, je z vozilom pristal v obcestnem jarku (Foto: PGD Pivka)
Voznik kombija, ki je povzročil prometno nesrečo v bližini Zagorja, je z vozilom pristal v obcestnem jarku (Foto: PGD Pivka) 

PRIMORSKA> Začelo se je zjutraj. Ob 8.09 se je na cesti pri Colu osebno vozilo prevrnilo na bok. Posredovali so poklicni ajdovski gasilci, ki so zavarovali kraj nesreče, nudili pomoč lažje poškodovanemu vozniku in postavili vozilo na cestišče.

Ob 13.32 sta na regionalni cesti Sežana-Divača pri naselju Merče trčili osebni vozili. Na kraj dogodka so odšli sežanski gasilci, ki so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorja na vozilih in posuli razlite motorne tekočine z vpojnimi sredstvi.

Prevrnjen avto, a brez poškodovancev

Slabi sve uri kasneje, ob 15.19 se je na hitri cesti Ajdovščina-Bazara pri odcepu za Selo osebno vozilo prevrnilo na streho. Spet so prihiteli na pomoč ajdovski gasilci, pomoč reševalcev pa ni bila potrebna, saj se na srečo ni poškodoval nihče.

Kombi v jarek

Tretja nesreča se je zgodila ob 16.41 blizu naselja Zagorje v občini Pivka. Vanjo so bila vpletena tri vozila, od tega en kombi, ki je pristal v obcestnem jarku. Nesrečo je povzročil 42-letni voznik kombija iz okolice Ilirske Bistrice. Trčil je v 31-letnega voznika osebnega avtomobila, ki ga je pravilno prehiteval. Posredovali so gasilci PGD Zagorje in Pivka in postojnski reševalci. Poškodovali sta se dve osebi, eno so prepeljali v ljubljanski UKC, druga pa je zdravstveno pomoč odklonila.

Gasilci v električni drog

Nesreča medtem ni počivala. Že deset minut kasneje, ob 16.51 je pri tovarni Javor v Pivki doletela pivške gasilce, ki so bili na poti na pomoč v Zagorje. 22-letni voznik gasilskega vozila je izgubil nadzor in trčil v drog javne razsvetljave. Dva od štirih gasilcev sta se huje poškodovala in so ju prepeljali v ljubljanski klinični center. NR


Najbolj brano