SDS naj bi štirim strankam poslala osnutek koalicijske pogodbe

Lista Virant, DeSUS, SLS in NSi naj bi od stranke SDS prejele osnutek koalicijske pogodbe. Vodja poslanske skupine SLS Franc Bogovič je tudi potrdil, da so v njegovi stranki omenjeni osnutek koalicijske pogodbe prejeli, da pa gre za "zelo grob dokument, ki je bil očitno pripravljen zelo na hitro".

Vodja poslanske skupine SLS Franc Bogovič je  potrdil, da so v njegovi stranki od SDS prejeli osnutek koalicijske pogodbe  Foto: STA
Vodja poslanske skupine SLS Franc Bogovič je potrdil, da so v njegovi stranki od SDS prejeli osnutek koalicijske pogodbe  Foto: STA

LJUBLJANA> Ob tem Franc Bogovič meni, da osnutka koalicijske pogodbe do sredine ustanovne seje še nihče ni pripravljal. "Na ta način je sedaj jasno, da se tudi druga največja stranka v parlamentu zaveda, da lahko, v kolikor uskladi programske stvari, predvsem pa poišče tudi dogovor, kako sodelovati, sklene tudi koalicijo," je dodal.

Kot je za Kanal A še pojasnil Bogovič, je dokument prišel, ko je bil dogovor med predsedniki SLS, DeSUS in Liste Virant Radovanom Žerjavom, Karlom Erjavcem in Gregorjem Virantom že sklenjen.

Žerjav, Erjavec in Virant so se namreč danes na sestanku po seji DZ dogovorili, da bodo sodelovanje, ki se je začelo z deblokado parlamenta ob izvolitvi predsednika DZ, nadaljevali. Z analizo svojih programov bodo po besedah Viranta ugotovili, ali lahko na pogovorih s predsednikom republike naslednji teden nastopijo skupaj.

Predsednik Pozitivne Slovenije Zoran Janković je povedal, da o omenjeni pogodbi ne ve ničesar, zato je ne more komentirati, dodal pa je, da ima Janez Janša vso pravico poskušati sestaviti koalicijo. Tudi predsednica NSi Ljudmila Novak o pogodbi ne ve ničesar, saj je ni prejela, na to temo pa se tudi z nikomer ni pogovarjala, je pojasnila.

STA


Najbolj brano