Razkrinkana hrvaško-slovenska heroinska naveza

Koprski kriminalisti so v sodelovanju z zagrebškimi kolegi razkrili kriminalno združbo, ki se je na območju Hrvaške in Slovenije ukvarjala s tihotapstvom in preprodajo heroina.

Koprski kriminalisti so v sodelovanju s hrvaškimi kolegi razkrinkali tihotapce heroina Foto: Pu Nova Gorica
Koprski kriminalisti so v sodelovanju s hrvaškimi kolegi razkrinkali tihotapce heroina Foto: Pu Nova Gorica

KOPER> Oktobra so zagrebški kriminalisti koprske kolege obvestili, da na območju Zagreba in hrvaške Istre preiskujejo več članov kriminalne združbe z območja Hrvaške, ki proizvajajo in preprodajajo prepovedane droge, nedovoljene snovi v športu in sestavine za izdelavo drog, ki naj bi jo kupovali v Sloveniji.

Na mejo s pol kilograma heroina

Preiskavi so se pridružili tudi koprski kriminalisti, ki so decembra v sodelovanju s hrvaškimi kolegi na območju Kopra, Zagreba in Pulja izvedli zaključno akcijo, v kateri so na Hrvaškem prijeli pet državljanov Hrvaške, v Sloveniji pa državljana Hrvaške in slovenskega državljana, vsi so bili stari med 23 in 47 let, pri njih pa so opravili tudi hišne preiskave.

Koprski kriminalisti so ovadili štiri osebe. Oktobra so prostost odvzeli 47-letnemu hrvaškemu državljanu, ki je za kriminalno združbo iz Slovenije v Hrvaško prek mejnega prehoda Dragonja poskušal pretihotapiti paket s skoraj pol kilograma heroina, ki ga je imel skritega v embalaži pralnega praška. Trenutno je v slovenskih zaporih, saj je bil zaradi tihotapstva obsojen na zaporno kazen.

Heroin iz Slovenije na Hrvaško

Decembra so prostost odvzeli še 41-letnemu slovenskemu državljanu z območja Kopra, ki je kriminalno združbo na hrvaškem oskrbel s heroinom. S kazensko ovadbo so ga privedli na zaslišanje v Kopru, kjer pa so ga kljub predlaganemu priporu izpustili na prostost. V nadaljevanju je zoper njega sodišče odredilo pripor. Koprski kriminalisti so ovadili še 46-letnega hrvaškega državljana z območja Zagreba in 38-letnega hrvaškega državljana z območja Pulja. Osumljence so kazensko ovadili skupno šestih kaznivih dejanj, za katera jim grozi od enega do desetih let zapora.

NR


Najbolj brano