V Umag pride tudi Monserrat Caballé

S predtekmovanji se danes v Stella Marisu pri Umagu začenja tradicionalni 22. teniški ATP turnir Studena Croatia open. Kot v minulih letih ob robu turnirja pripravljajo številne spremljevalne dogodke.

V soboto zvečer bo v čast teniškemu spektaklu  zapela tudi operna diva Monserat Caballé
V soboto zvečer bo v čast teniškemu spektaklu zapela tudi operna diva Monserat Caballé 

UMAG> Tradicionalni teniški praznik v Umagu, ki se začne danes, bo ob teniških dvobojih ponudil še veliko drugih vsebin. Med tenisači je v glavnem žrebu tudi Slovenec Blaž Kavčič, Hrvati pa bodo seveda navijali za svoje, Ivana Dodiga, Marina Čilića in Ivana Ljubičića.

Vsak večer koncert

Ob robu turnirja, ki poteka v popoldanskih in večernih urah, bo do naslednje nedelje vsak dan izjemno pestro. Jutri bo tako koncertiral Neno Belan s Fiumensi, v soboto zvečer pa bo v Umagu pela legendarna operna diva Monserrat Caballé. Koncerti bodo vsak večer, vrhunci pa spet konec naslednjega tedna, ko bodo v petek nastopili igrivi Gustafi, v soboto skupina Jinx in v nedeljo Vanna.

Na spletni strani turnirja (www.croatiaopen.hr) poteka do nedelje glasovanje za izbor Miss hostes turnirja, finale lepotnega tekmovanja bo naslednji četrtek. Umaški turnir je od vselej znan po prikupnih mladenkah, ki na vsakem koraku poskrbijo, da turnirsko dogajanje poteka, kot je treba.

Gastronomija tudi s Slovenci

Posebno vlogo na letošnjem turnirju namenjajo gastronomskemu festivalu Istria Gourmet. Nocoj bo svečano odprtje, prvi pa se bodo predstavili sodelavci restavracije Zigante iz Livad, tartufarske prestolnice Istre. Jutri bo k istrskim belim vinom svoje jedi ponudil Nenad Kukurin iz restavracije Kukuriku v Kastvu, sobota pa bo pripadla Slovencema, Ani Roš iz Hiše Franko in Alešu Winklerju, ki na svojem posestvu pri Pulju goji koze in prideluje vrhunske sire. V nedeljo bodo kuharji restavracije Dubravkin put iz Zagreba spajali Sredozemlje in kontinent, v ponedeljek kuhajo mladi kuharji iz mreže Jeunes restaurateurs d'Europe, v sredo se bo s svojimi kisi predstavil Jožko Sirk iz Krmina, kjer ima njegova družina restavracijo La Subida z michelinovo zvezdico. V četrtek bo dan za poletno zelenjavo, predstavila jo bo konoba Morgan, v petek za boškarina v soboto pa za oljčno olje. SAŠO DRAVINEC


Najbolj brano