Zlatko Dedić: V Koper? Morda res ...

Napadalec Bochuma Zlatko Dedić, strelec ključnih zadetkov ob zadnjih uspehih nogometne izbrane vrste, je pred leti že bil gost v naši rubriki Štafeta. Nanj se je prejšnji teden spomnil karateist Ante Šolaja.

Zlatko Dedić Foto: STA
Zlatko Dedić Foto: STA

> Koprčana v času akcijskih popustov sprašuje, ali naj si rezervira vozovnico in hotel za evropsko prvenstvo, da bi gledal Slovenijo.

“Zahvaljujem se mu za vprašanje in mu želim, da čim bolje igra in uživa v malem nogometu. Najraje bi mu rekel da. Toda čaka nas še trnova pot do evropskega prvenstva. Najprej naj kupi karte za tekme, ki bodo še odločale o naši poti na EP, ker rabimo tudi njegovo navijanje.”

> Je ta kvalifikacijski ciklus morda bolj zapleten, kot ste ga sami pričakovali?

“Vedeli smo, da lahkih tekmecev ni. Tako tudi je, priznati pa moramo, da proti Italiji nismo dobro igrali. Saj lahko izgubiš proti tako uglednemu tekmecu, a ne na tak način. Razočaranje je veliko, ker nismo bili na ravni, kot jo je bila publika vajena v zadnjem obdobju. Proti Severni Irski smo se pokazali v boljši luči, vendar nam je za zmago zmanjkalo sreče. Važno je, da smo še v igri za EP. Najprej moramo premagati Ferske otoke in Estonijo.”

> Je po vašem koprski stadion primerljiv z evropskimi v manjših mestih?

“Zelo sem vesel, ker je koprski klub pridobil prave razmere za delo. Stadion je za slovenske razmere zadosten, nastal je lep objekt. Upam, da bo Koper na njem spet osvajal državna prvenstva.”

> Mogoče kdaj tudi z vami v vidni vlogi?

“Ha, ha, o tem se bomo morda pogovarjali čez nekaj let. Trenutno so moji cilji povsem drugačni. Spremljam dosežke Kopra, se veselim rezultatov in ko pridem domov, se rad odpravim na Bonifiko na kakšen individualni trening. Proti koncu kariere - če bodo pogoji kot morajo biti - bi igranje res sklenil v koprskem dresu.”

ROK MAVER

Celoten pogovor z Zlatkom Dedićem lahko preberete v rubriki Štafeta v četrtkovi tiskani izdaji Primorskih novic.


Najbolj brano