V Portorožu izbrali najboljša managerja

Mladi manager leta 2010 je postal predsednik uprave Generali Zavarovalnice Gregor Pilgram, priznanje za Managerja leta pa si je prislužil direktor Term Olimia Zdravko Počivalšek.

Manager leta 2010 Zdravko Počivalšek  Foto: Arhiv Združenja Manager
Manager leta 2010 Zdravko Počivalšek  Foto: Arhiv Združenja Manager

PORTOROŽ> Na Jesenskem srečanju Združenja Manager, ki vsako leto izbira najboljše managerje, so tudi letos izbrali favorita.

Mladi manager z vizijo

Gregor Pilgram je v Zavarovalnici Generali zaposlen od leta 1999, skoraj od začetka njenega delovanja v Sloveniji. Leta 2004 je postal član uprave za področje financ in tako dobil možnost za sooblikovanje prihodnosti družbe. V tem času se je Generali iz majhne, neprepoznavne zavarovalnice postavila ob bok že uveljavljenim slovenskim zavarovalnicam. Še posebej uspešna je od leta 2008, ko je vodenje prevzel Gregor Pilgram. Z agresivnim cenovnim, marketinškem in prodajnim nastopom jim je uspelo močno povečati prihodke. Za letos načrtujejo več kot 1,2 milijona evrov dobička, kar je šestkratni porast glede na leto 2009.

Problemi kot izziv

Manager leta 2010 Zdravko Počivališek je izpostavil strategijo razvoja, ki temelji v prepletanju ambicij družbe, ki jo vodi, z razvojem okolja. Poudaril je, da ima 14 vasi 30-odstotni delež v prihodkih zdraviliškega turizma v Sloveniji. Po njegovo so uspešni rezultati plod trdega dela, usmeritve v diferenciacijo in inovativnost. Povedal je še, da s svojim slogom vodenja sodelavce usmerja k temu, ”… da se v Termah Olimia na probleme gleda kot na tisto, kar je potrebno rešiti, in ne o njih zgolj govoriti.”RŠA


Najbolj brano