Tomaž na poti k zvezdam

Zmagovalec izjemno uspešnega resničnostnega šova Znan obraz ima svoj glas Tomaž Klepač ne miruje. Za njim je delovno poletje, od katerega se je v maniri pravega rockerja poslovil na koncertu s skupino Sixtynine v Firencah. V Hard Rock Cafeju.

Tadej in Tomaž med intervjujem za uradni spletni portal Firenc (z leve) Foto: Veronika Macarol
Tadej in Tomaž med intervjujem za uradni spletni portal Firenc (z leve) Foto: Veronika Macarol

KOPER > Primorski rockerji zasedbe Sixtynine s Tomažem Klepačem na čelu so minuli petek s koncertom navdušili občinstvo v italijanskih Firencah.

Sixtynine: Tadej Tadič (električne kitare), Igor Marasovič (bobni), Danijel Brezec (bas kitara) in Tomaž Klepač (vokal, akustična kitara), ki ga občinstvo pozna kot glas legendarnih obalnih hard rockerjev Delirium v 80. in 90. letih minulega stoletja, danes pa kot avtorja in interpreta zabavljaškega dua Bruno in Giordano. V Firencah sta se jim pridružila še Luka Ivanovič (kitara) in Jani Klančič (klaviature).

Nastopili so na odru Hard Rock Cafeja, ki praviloma vabi v goste italijanske glasbenike. Sixtynine so menda prva slovenska skupina, ki se je odzvala njihovemu povabilu. Tomaž Klepač: “Ponosni smo, da smo bili med štirimi izbranci iz tujine, ki so stopili na njihov oder. Odlično so nas sprejeli in vesel sem, da nas je občinstvo, čeprav nas je slišalo prvič, začutilo, se povezalo z nami, sodelovalo in ploskalo. Po koncertu kar ni zmanjkalo stiskov rok, trepljanj po rami, pohval in čestitk (smeh)! Še se bomo vrnili!” Za Sixtynine, ki jih Italijani opisujejo tudi kot prijetno presenečenje evropske rock scene, sta bili zadnji dve leti izredno ustvarjalni in aktivni: ob koncertih v Italiji, Srbiji in na domačih tleh so izdali tri single Don't Give Up, Good Trade in Still Dreaming, ki so jih pospremili z videospoti, zdaj pa so tik pred izdajo prvenca You are me. Njegova rdeča nit bo ljubezen in vse, kar je povezano z njo: “Želimo si, da bi šel tudi v vse tiste kraje, kjer še nismo bili. Oziroma povsod, kjer je srce.”

Zasedba ob koncertih na tujem ne zanemarja domačega občinstva. V rockovskem duhu boste z njimi lahko uživali v petek, 5. septembra, v koprski Taverni na največjem rock šovu - Explosion of rock - v slovenski Istri.KZ


Najbolj brano