Tabor igral, Lun Bončina pa na pravem mestu

Kdor si ni ogledal uvodne tekme 22. kroga druge nogometne lige, bi ob izidu 0:4 med zadnjo in prvo ekipo lige lahko dejal, da je vse po pričakovanjih. A vendar ni bilo tako, saj domačini niso bili v podrejenem položaju, le z neverjetnimi napakami obrambe so gostom omogočili lahke zadetke.

Drugoligaška pomlad je pred razpletom: Biljenci (v črno-belih dresih) bodo danes gostovali v Tolminu, 
Ajdovci pa bodo jutri pričakali Dekančane. Foto: Luka Carlevaris
Drugoligaška pomlad je pred razpletom: Biljenci (v črno-belih dresih) bodo danes gostovali v Tolminu, Ajdovci pa bodo jutri pričakali Dekančane. Foto: Luka Carlevaris

Na igrišču vsaj v prvem polčasu velike razlike med ekipama na lestvici ni bilo videti, vendar pa je bil rezultat neizprosen po velikih napakah domače obrambe. Nafta je imela iz še dveh protinapadov izjemno priložnost za še višje vodstvo, a sta Mihael Rebernik in Stjepan Oštrek iz oči v oči z vratarjem Žigo Fermiškom iz praktično istega položaja merila prek gola.

Tabor je bil v prvem polčasu enakovreden tekmec vodilni ekipi lige, predvsem Axel Bakayoko in Caleb Chukwuemeka sta v ofenzivnih akcijah kazala, zakaj sta igrala v večjih klubih. Vendar umetniški vtis ne šteje, štejejo zadetki. Za Fermiškovim hrbtom so končale štiri žoge.

Tabor : Nafta 1903 0:4 (0:2)

Stadion Rajko Štolfa, gledalcev 300 sodnik Balažic (Ljubljana). Strelca - 0:1 Bončina (14), 0:2 Bončina (34), 0:3 Bončina (62), 0:4 Oštrek (69), Tabor Sežana: Fermišek, Kaleba, De Nuzzo, Rupnik (od 75. Gonzales), Petkov (od 75. Ćelić), Maloku, Ivanov, Tomažič (od 38. Vrabec), Bakayoko, Chukwuemeka (od 51. Mpongo), Pavlović (od 51, Fuseini). Trener: Nace Kosmač.

Medtem ko so se domačini zapletali, so bili gostje precej bolj konkretni in preprosti v potezah. Zadetka sta bila identična: nespametna podaja pod pritiskom v kazenskem prostoru lastnemu vratarju, na pamet odbita žoga, ki je obakrat končala na nogah prvega strelca lige Luna Bončine, ki je neoviran žogo poslal v mrežo. Ob izteku polčasa bi lahko domače v igro vrnil Trajan Maloku, a je v gneči v kazenskem prostoru pred golovo črto v pravem trenutku nogo postavil Matic Paljk.

V drugem polčasu so v uvodu končno dvakrat do konkretnega strela prišli tudi domači, vendar je čez nekaj minut spet udaril Bončina. Tudi tokrat nenadoma po protinapadu, ki je dišal po prepovedanem položaju. Pomožni sodnik Miodrag Čiča je okleval, a je slednjič zastavico uperil v tla. S 3:0 je bilo tekme dejansko konec, za 4:0 je, znova po protinapadu, zadel še drugi strelec Lendavčanov Stjepan Oštrek, a je s podajo prste vmes znova imel sin znanega slovenskega pevca, ki je bil prvo ime tekme. Skupno ima letos na računu že 17 golov.

Medtem ko Nafta drvi v prvo ligo, je Tabor vse bliže izpadu v tretjo ligo. Gorica je sinoči igrala doma s Krko, vikend pa prinaša še dva primorska obračuna. Tolminci bodo danes gostili Biljence, jutri pa bo še obračun Primorja in dekanskega Jadrana v Ajdovščini.


Najbolj brano